Nieuwe verbinding tussen N340 en N48 bij Ommen vanaf 26 november open

Gepubliceerd op 19 november 2020

Vanaf donderdag 26 november gaat de nieuwe verbinding tussen de N340 en de N48 open. Gemotoriseerd verkeer kan dan gebruik maken van de nieuwe turborotonde op de Varsenerdijk. De N340 wordt vanaf dat moment langer en loopt door tot aan de rotonde met de N36.

In maart 2021 wordt naar verwachting ook de rest van het knooppunt opengesteld. Tegen die tijd is de hele weg tussen de N348 (knooppunt Varsen) en de rotonde bij de N36 vernieuwd. In de eindsituatie kan het doorgaande verkeer bij Ommen over de nieuwe verbinding ongehinderd doorrijden, wat de doorstroming en veiligheid ten goede komt.

Werkzaamheden Ommen

Afgelopen juli is aannemer VDV in opdracht van provincie Overijssel gestart met de werkzaamheden bij knooppunt Varsen. Er is een nieuwe verbinding tussen de N340 en de N48 gemaakt. Ook is er een turborotonde en een viaduct bij Varsen gebouwd. Naar het noorden toe heeft de huidige N48 er aan beide kanten een extra rijstrook bijgekregen en onder de nieuwe weg is een fietstunnel gebouwd. De op- en afritten naar de Balkerweg zijn ondertussen aangepast en de kruisingen zijn vervangen door rotondes. Als laatste wordt vanaf maart de Varsenerdijk gereconstrueerd.