Verkeershinder vanwege reconstructie N332 en aansluiting Lochem op A1 vanaf 31 augustus

Gepubliceerd op 25 augustus 2020

De provincie Overijssel start binnenkort met groot onderhoud aan de N332 tussen Holten en de aansluiting Lochem (26) op de A1. Naast onderhoud aan de rijbaan en bermen worden er ook werkzaamheden uitgevoerd aan het viaduct Larenseweg en aan de rotonde Keizersweg. In dezelfde periode past Rijkswaterstaat de aansluiting Lochem op de A1 aan, vanwege de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Door de werkzaamheden te combineren is er maar één keer hinder voor het verkeer.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd vanwege omleidingsroutes van en naar Lochem, Holten en de A1 in beide richtingen.

Wegafsluiting N332 en aansluiting Lochem (26) op de A1

De werkzaamheden starten op maandag 31 augustus en duren t/m 11 oktober 2020. Om veilig en snel te kunnen werken worden de volgende wegen tijdelijk afgesloten:

Maandag 31 augustus tot en met woensdag 23 september:

 • N332 tussen Holten (rotonde met Handelsweg / Keizersweg) en Laren (rotonde met Markeloseweg) afgesloten voor al het verkeer.
 • De op- en afritten van de aansluiting Lochem (26) zijn in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer.

Maandag 31 augustus tot en met zondag 11 oktober:

 • De oversteek van de N332 over de A1 is afgesloten voor al het verkeer.

Vrijdag 18 september (vanaf 20:00 uur) tot maandag 21 september (tot 05:00 uur):

 • Rotonde Handelsweg / Keizersweg afgesloten voor al het verkeer. Personenvoertuigen en fietsers worden omgeleid via de Ondernemersweg – Broekweg. Bedrijventerrein Vletgaarsmaten is gedurende deze periode niet bereikbaar voor vrachtverkeer.

Er zijn vooraankondigingsborden langs de betreffende wegen geplaatst. Hulpdiensten hebben gedurende alle afsluitingen vrije doorgang.

Omleiding voor verkeer tussen A1 en Lochem

Verkeer van en naar Hengelo wordt omgeleid via de aansluiting Rijssen (28), de N347 richting Rijssen en vervolgens via de N346 naar Lochem. Verkeer van en naar Amsterdam wordt omgeleid via de aansluiting Deventer (23), de N348 richting Zutphen en vervolgens via de N346 richting Lochem.

Omleiding voor verkeer tussen A1 en Holten

Verkeer wordt omgeleid via aansluiting Deventer-Oost (24), de N348 richting Raalte en de N344 richting Holten. Dit geldt zowel voor verkeer van en naar Amsterdam als voor verkeer van en naar Hengelo. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N350 en een omleidingsroute door de kom van Holten.

Advies aan weggebruikers

 • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
 • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
 • Pas de snelheid aan en houd voldoende afstand.
 • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg.

Houd rekening met ernstige hinder:

 • Minder snelle doorstroming op de A1 als gevolg van de verlaging van de maximumsnelheid naar 90 km/uur.
 • Meer oponthoud in de spits. De extra reistijd kan oplopen tot ruim dertig minuten.
 • Een inhaalverbod voor vrachtverkeer.

Meer informatie?

Actuele verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl. Informatie over wegafsluitingen is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/wegwerkzaamheden.

Achtergrondinformatie over de uitbreiding van de A1 Apeldoorn-Azelo is na te lezen op www.A1Oost.nl. Of bel met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Heijmans Infra B.V.