kanaal

Overijssel helpt inwoners met schade langs kanaal Almelo de Haandrik

Gepubliceerd op 23 oktober 2020

Provincie Overijssel wil dat mensen weer veilig langs kanaal Almelo-de Haandrik kunnen wonen. Daarom ligt er nu een uniek plan: bewoners die schade hebben gemeld in dit specifieke gebied ontvangen daar een vergoeding voor. Dus óók voor schades die niet zijn veroorzaakt door de overheid. Wanneer Provinciale Staten op 28 oktober instemmen met dit voorstel komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid voor woningeigenaren langs het kanaal.

Wat is er aan de hand

Tussen 2011 en 2017 heeft provincie Overijssel werkzaamheden uitgevoerd aan Kanaal Almelo de Haandrik. Om het kanaal geschikt te maken voor de zwaardere scheepvaart. Daarnaast zijn er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de damwanden. Sinds 2018 ontvangt provincie Overijssel schademeldingen van bewoners en ondernemers. De huizen en panden langs het kanaal hebben scheuren in de muren, verzakken of hebben wateroverlast. Veel bewoners zijn bezorgd en ongerust.

Contact

Het inlooppunt aan de Schoolstraat 14 in Vroomshoop is gesloten De zaakbegeleiders zijn goed bereikbaar via telefoon of mail.

Heeft u een vraag, maar (nog) geen zaakbegeleider?

Mail dan naar schade.adh@overijssel.nl

Vertegenwoordigers van de media kunnen bellen met de afdeling woordvoering van provincie Overijssel: 06 10 41 99 01

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het kanaal, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief. Ook kunt u een mail sturen aan schade.adh@overijssel.nl.

Overige informatie

Het kanaal

legenda