kanaal

Overijssel helpt inwoners met schade langs kanaal Almelo de Haandrik

Gepubliceerd op 20 november 2020

Provincie Overijssel wil dat mensen weer veilig langs kanaal Almelo-de Haandrik kunnen wonen. Daarom is er nu een uniek besluit genomen:

De provincie vergoedt de schade die door de werkzaamheden is veroorzaakt. En er komt ook een vergoeding voor schade die niet door de werkzaamheden is veroorzaakt.

Op 28 oktober 2020 hebben de politieke partijen van provincie Overijssel dit unieke besluit genomen. Hiermee komt een einde aan een lange periode van onzekerheid voor woningeigenaren langs het kanaal.

Wat is er aan de hand

Provincie Overijssel heeft in de periode tussen eind 2011 en begin 2016 werkzaamheden verricht aan kanaal Almelo-De Haandrik. Daarmee werd het kanaal toegankelijk gemaakt voor grotere schepen. In deze periode zijn er door de provincie ongeveer 40 meldingen ontvangen van schades aan panden langs het kanaal. Deze meldingen zijn volgens de bij de provincie gebruikelijke procedure afgehandeld. Het ging vooral om kleine schades door trillingen.

Contact

Het inlooppunt aan de Schoolstraat 14 in Vroomshoop is gesloten De zaakbegeleiders zijn goed bereikbaar via telefoon of mail.

Heeft u een vraag, maar (nog) geen zaakbegeleider?

Mail dan naar schade.adh@overijssel.nl

Vertegenwoordigers van de media kunnen bellen met de afdeling woordvoering van provincie Overijssel: 06 10 41 99 01

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het kanaal, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief. Ook kunt u een mail sturen aan schade.adh@overijssel.nl.

Overige informatie

illustratie van de pdf met daarin de regeling uitgelegd

U kunt bovenstaande afbeelding downloaden als PDF. (pdf, 2,1 MB)

Kunt u deze niet lezen? Dan hebben wij het volledige document ook als tekstbestand toegankelijk gemaakt.

Trots

De provincie wil de inwoners zo goed mogelijk helpen. Dat hebben we in de afgelopen jaren gedaan. en dat blijven we doen.

We willen dat bewoners er straks weer trots op zijn dat ze langs het kanaal wonen. En dat ze hier veilig wonen.

Veilig

Provincie Overijssel en de gemeenten Twenterand, Hellendoorn, Hardenberg en Ommen hebben de afgelopen periode bewoners langs het kanaal zo goed als mogelijk bijgestaan en geholpen. Bijvoorbeeld waar dat nodig was om de veiligheid te garanderen. De provincie en de gemeenten blijven zich inzetten om iedereen in het gebied weer een veilig huis te bieden.