Drieweekse afsluiting N340 in de zomer

Gepubliceerd op 17 december 2020

In de zomer van 2021 wordt de N340 gedurende drie weken afgesloten. In die periode wordt op verschillende locaties aan en rond de weg gewerkt. Begin 2021 gaan we op bezoek bij belanghebbenden langs de N340, die geraakt worden door deze afsluiting.

In de drieweekse afsluiting van 6 tot en met 30 augustus 2021 worden de kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 opnieuw ingericht. Dat betekent onder meer het aanleggen van vier nieuwe fietstunnels onder de bestaande N340 door, zodat fietsers en voetgangers minder vaak hoeven over te steken, wat de veiligheid ten goede komt. Ook voor dieren wordt het veiliger, want we maken diverse faunapassages. Daarnaast worden de laatste werkzaamheden verricht om het nieuwe tracé van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28 aan te sluiten. De hele bestaande N340 wordt ook voorzien van een nieuwe laag asfalt. Na de drieweekse afsluiting wordt de nieuwe N340 volledig opengesteld.

Deze afsluiting, tussen de Nieuwleusenerdijk en knooppunt Varsen, heeft grote invloed op de bereikbaarheid van het gebied. De bereikbaarheid van bestemmingsverkeer wordt altijd geborgd. Het lokale bestemmingsverkeer, fietsers en landbouwverkeer mogen gebruik maken van de parallelwegen. Voor al het overige gemotoriseerd verkeer gelden omleidingsroutes via de A28, N377, N48 en N35. Daarnaast worden er ook lokale omleidingsroutes ingesteld. Op de afbeelding staat de kaart met de voorgenomen omleidingsroutes.

Informatiedagen en -pakketten

Begin 2021 gaan we op bezoek bij belanghebbenden langs de N340, die geraakt worden door deze afsluiting. In week 19 en 26 organiseren we informatiedagen voor bewoners. Vanaf mei ontvangen horeca- en recreatiebedrijven van ons een informatiepakket, die zij met hun klanten kunnen delen.