Over het project en planning Kanaal Almelo - de Haandrik

Gepubliceerd op 16 juni 2021

De komende jaren gaat Provincie Overijssel damwanden langs Kanaal Almelo – De Haandrik vervangen. Ook voeren we onderhoud uit aan bruggen en sluizen. Dit doen we om (vaar)wegen veilig en bereikbaar te houden. Op het kanaal varen jaarlijks zo’n 1.117 vrachtschepen en 1.248 plezierschepen. Voor zowel de beroeps- en de pleziervaart als de omwonenden voeren we dit onderhoud uit.

Planning

We weten nu nog niet wat, wanneer precies uitgevoerd gaat worden. Wel is duidelijk dat we starten met het vervangen van damwanden in Vroomshoop.  Tussen Schoolstraat 17 en de weg Fortwijk vervangen we de damwanden.

De voorbereidingen van de werkzaamheden zijn woensdag 16 juni 2021 gestart. Vermeer Expertise maakt afspraken met de aanwonenden om hun huizen en panden te monitoren. Het gaat om voor-opnames en het plaatsen van meetbouten en trillingsmeters. Aannemer Beens brengt vanaf maandag 5 juli 2021 het benodigde materiaal over water naar de locatie.

Zodra de gemeente Twenterand de vergunning heeft verleend starten we met de uitvoering: het plaatsen van nieuwe damwanden en het verwijderen van de oude. Tijdens de bouwvak van zaterdag 24 juli tot en met zondag 15 augustus 2021 wordt er niet gewerkt.

De verwachting is dat eind september 2021 de damwanden tussen Schoolstraat 17 en afslag Fortwijk zijn vervangen. De aannemer heeft aansluitend nog ongeveer een maand nodig om de oevers af te werken en de werkzaamheden volledig af te ronden.