Overijssel helpt inwoners met schade langs kanaal Almelo de Haandrik

Gepubliceerd op 17 februari 2021

kanaal

Provincie Overijssel wil dat mensen weer veilig langs kanaal Almelo-de Haandrik kunnen wonen. Daarom is er nu een uniek besluit genomen:

De provincie vergoedt de schade die door de werkzaamheden is veroorzaakt. En er is ook een vergoeding voor schade die niet door de werkzaamheden is veroorzaakt. Op 28 oktober 2020 hebben de politieke partijen van provincie Overijssel dit unieke besluit genomen. Hiermee komt een einde aan een lange periode van onzekerheid voor woningeigenaren langs het kanaal. Bekijk een overzicht van de belangrijkste informatie over de schaderegeling kanaal Almelo – de Haandrik.

Subsidie voor kosten contra-expertise

Provincie Overijssel start met de afhandeling van de schadeclaims. Het beoordelen van de schade door een schade-expert is de eerste stap in dit proces. De schademelders kunnen ervoor kiezen om een contra-expert in te huren. De provincie betaalt een deel van de contra-expertise.

Let op!

Deze subsidie geldt alleen voor particulieren en bedrijven die schade aan hun pand hebben gemeld in de periode na 1 september 2011 en voor 16 juni 2020.

Ga naar de subsidieregeling (aanvragen)

Wat is er aan de hand

Provincie Overijssel heeft in de periode tussen eind 2011 en begin 2016 werkzaamheden verricht aan kanaal Almelo-De Haandrik. Daarmee werd het kanaal toegankelijk gemaakt voor grotere schepen. In deze periode zijn er door de provincie ongeveer 40 meldingen ontvangen van schades aan panden langs het kanaal. Deze meldingen zijn volgens de bij de provincie gebruikelijke procedure afgehandeld. Het ging vooral om kleine schades door trillingen.

Contact

Het inlooppunt aan de Schoolstraat 14 in Vroomshoop is gesloten De zaakbegeleiders zijn goed bereikbaar via telefoon of mail.

Heb je een vraag, maar (nog) geen zaakbegeleider?

Mail dan naar schade.adh@overijssel.nl

Vertegenwoordigers van de media kunnen bellen met de afdeling woordvoering van provincie Overijssel: 06 10 41 99 01

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het kanaal, dan kun je je abonneren op de nieuwsbrief. Of stuur een mail aan schade.adh@overijssel.nl.

Overige informatie

Trots

De provincie wil de inwoners zo goed mogelijk helpen. Dat hebben we in de afgelopen jaren gedaan, en dat blijven we doen. We willen dat bewoners er straks weer trots op zijn dat ze langs het kanaal wonen. En dat ze hier veilig wonen.

Veilig

Provincie Overijssel en de gemeenten Twenterand, Hellendoorn, Hardenberg en Ommen hebben de afgelopen periode bewoners langs het kanaal zo goed als mogelijk bijgestaan en geholpen. Bijvoorbeeld waar dat nodig was om de veiligheid te garanderen. De provincie en de gemeenten blijven zich inzetten om iedereen in het gebied weer een veilig huis te bieden.