Werkzaamheden Kanaal Almelo - De Haandrik

Gepubliceerd op 24 november 2022

Vervangen van de damwanden

Een damwand in het water

We vervangen op verschillende plekken langs Kanaal Almelo – De Haandrik damwanden. De locatie in Vroomshoop, een traject van 800 meter langs de Schoolstraat, is inmiddels afgerond. Het vervangen van damwanden is nodig om het kanaal veilig te houden voor gebruikers en omgeving. Op dit moment wordt samen met de afdeling beheer van de provincie onderzocht welke locaties verder vervangen moeten gaan worden. Wij informeren de omgeving hier zo snel mogelijk over.

Werkzaamheden bruggen/sluizen

Een boot met zand vaart door een sluis

De provincie herstelt en moderniseert verschillende bruggen en sluizen, zodat deze weer minstens 15 jaar veilig zijn. We voeren verschillende werkzaamheden uit: we passen elektrische- en werktuigbouwkundige installaties aan of vervangen ze. Verder versterken en vervangen we enkele bruggen en sluizen. De planning hiervan is echter nog niet bekend. Op de interactieve kaart staat aan welke bruggen en sluizen van Kanaal Almelo - De Haandrik gewerkt gaat worden.

Werkzaamheden aan damwanden:

Mathilde Palma (Omgevingsmanager)

Telefoon: 038 499 73 50
E-mail: onderhoudkadh@overijssel.nl

Werkzaamheden bruggen en sluizen:

Melanie Goemans (Omgevingsmanager)

Telefoon: 06 41 58 82 85
E-mail: M.Goemans@overijssel.nl

Nieuws

Nieuwsbrief Kanaal Almelo - De Haandrik

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanpak schades

De provincie Overijssel heeft in de periode tussen eind 2011 en begin 2016 werkzaamheden verricht aan Kanaal Almelo - De Haandrik. Daarmee werd het kanaal toegankelijk gemaakt voor grotere schepen. In het najaar van 2018 ontving de provincie in korte tijd veel schademeldingen. Meer informatie vindt u op de pagina Aanpak schades langs Kanaal Almelo – De Haandrik.

Inlooppunt open

Inlooppunt Vroomshoop

In het inlooppunt in Vroomshoop kunt u terecht met vragen over de ontwikkelingen rondom Kanaal Almelo - De Haandrik. Bijvoorbeeld over de werkzaamheden aan het kanaal, de schadeprocedure of het extra onderzoek naar het faalmechanisme. Zaakbegeleiders van de provincie en andere medewerkers zijn dagelijks aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook vanuit gemeente Twenterand is regelmatig een medewerker aanwezig.

Hiervoor kunt u het beste een afspraak maken met uw zaakbegeleider. Heeft u geen zaakbegeleider? Maak dan een afspraak via de mail: schade.adh@overijssel.nl. Zo kunnen wij u het beste van dienst zijn.

Openingstijden

Het inlooppunt (Schoolstraat 14, Vroomshoop) is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Zaakbegeleiders

Zaakbegeleiders van de provincie begeleiden bewoners die schade hebben gemeld. Elke schademelder heeft, of krijgt, een vaste zaakbegeleider als contactpersoon.

Weet je niet (meer) wie je zaakbegeleider is, neem dan contact met ons op via schade.adh@overijssel.nl. Dan sturen we de contactgegevens van jouw zaakbegeleider.

Media

Vertegenwoordigers van de media kunnen bellen met de afdeling woordvoering van Provincie Overijssel: 06 10 41 99 01