Nieuwleusen in gesprek over de Identiteit van Overijssel

Gepubliceerd op 8 september 2021

Op vrijdag 27 augustus 2021 werd in Nieuwleusen de eerste inwonersbijeenkomst over de Identiteit van Overijssel georganiseerd.  Medewerkers van de provincie gingen bij Kulturhus de Spil in gesprek met  inwoners over wat zij belangrijk vinden in hun woon- en werkomgeving.

Dat deden ze aan de hand van een praatplaat. Wat is voor hun typisch voor de identiteit van hun woonplaats? Daarbij werden ze getrakteerd op een heerlijk ijsje van de Rosahoeve.

Onderwerpen die veel genoemd werden waren de natuur, rust en gemoedelijke sfeer. “Heerlijk om gewoon tegen iedereen ‘hoi’ te kunnen zeggen”, aldus één van de inwoners. “Als je elkaar kent, kun je ook dingen regelen en afspreken.” Andere inwoners noemden de rieten daken en de Oranjefeesten typisch Overijssel.

Nieuwe omgevingsvisie

Met de opgehaalde input gaat de provincie aan de slag. Wat inwoners van Overijssel zien als Identiteit krijgt een plekje in de nieuwe Omgevingsvisie. Het is medebepalend voor de keuzes die we voor de provincie maken en hoe Overijssel er in 2050 uitziet. Jouw mening is dus belangrijk! Komende maanden organiseren we in de hele provincie inwonersbijeenkomsten. Houd de kalender op www.overijssel.nl/nieuweomgevingsvisie in de gaten voor een bijeenkomst bij jou in de buurt. Heb je zelf een goed idee voor een bijeenkomst of een vraag? Laat het ons weten via nieuweomgevingsvisie@overijssel.nl.

Link naar de omgevingsvisie op YouTube

Ga naar de video op YouTube