Versterk uw ondernemerschap

Gepubliceerd op 14 juli 2021

Samen met ondernemers werken we aan een krachtige Overijsselse economie. We helpen ondernemers graag om in onze provincie tot bloei te komen. Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Contact

Dominique Cremers-Meijnders

Telefoon: 038 499 85 16
djc.meijnders@overijssel.nl

MKB-voucher

Het Midden- en Kleinbedrijf is de motor van de Overijsselse economie. De provincie maakt zich sterk voor alle ondernemers. Ondernemers en instellingen kunnen met ingang van 10 februari een aanvraag indienen voor een MKB-voucher. Met de MKB-voucher kunnen ondernemers zich voorbereiden op de toekomst door middel van innovatie, digitalisering en scholing. De MKB-voucher heeft direct effect op de toekomst van je onderneming. Hiermee kun je morgen al aan de slag. Vraag de voucher aan via MKB-voucher - Provincie Overijssel

Impact ondernemer

sociaal

Steeds meer bedrijven stellen hun maatschappelijke waarde voorop. Hun missie is om te helpen een probleem in de samenleving op te lossen. We werken samen met onze partners om impact ondernemers te ondersteunen om hun maatschappelijke doelen te bereiken via ondernemen. Meer informatie over Impact ondernemen

Contact

Tess Ruiterkamp 
Telefoon: 038 499 73 39
HT.Ruiterkamp@overijssel.nl

Starters

starters gaan sneller

Nu beschikbaar: De Startversneller! De Startversneller biedt coaching en intervisie voor startende ondernemers met ambitie uit Overijssel. Geïnteresseerd? Meld je aan op www.destartversneller.nl.

Daarnaast kun je voor ondersteuning terecht bij jouw gemeente.

Contact

Gerrit Arendshorst 
Telefoon: 06 50 16 44 15
gj.arendshorst@overijssel.nl

Investeringsprogramma MKB 2020-2023

Vanuit het MKB-programma hebben wij zo goed mogelijk geprobeerd ondernemers te ondersteunen in de coronaperiode.

Het programma is opgezet met als doel een krachtig en concurrerend MKB. Er is specifieke ondersteuning voor ondernemerschap, innoveren, digitaliseren en voor internationaliseren.

Factsheet

In de factsheet Investeringsprogramma MKB 2020-2023 (pdf, 4 MB) vertellen wij per programmalijn over de actuele stand van zaken.

Sociale innovatie

magazine

Hoe richt je je bedrijf zo in dat je steeds kunt inspelen op de snel veranderende omstandigheden? Door sociale innovatie. Haal het beste uit je mensen en laat je inspireren door het Ambassadeursnetwerk De Pioniers, Krachtclub voor ondernemend Overijssel, het magazine.

Contact

Dominique Cremers-Meijnders 
Telefoon: 038 499 85 16 
djc.meijnders@overijssel.nl

Familiebedrijven

familie bedrijf

Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de Overijsselse economie. We zijn trots op onze mooie familiebedrijven die zorgen voor dynamiek en werkgelegenheid. Met het programma Family Next ondersteunen we familiebedrijven op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging.

Hogescholen Windesheim en Saxion bieden diverse programma’s aan over familiebedrijven. Onlangs publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nieuwe cijfers over de economische betekenis van familiebedrijven in Nederland én in de verschillende regio’s. Uit deze cijfers komt naar voren dat familiebedrijven een bovengemiddelde bijdrage leveren aan de economie van Overijssel. In dit bericht vind je de meest opvallende cijfers over familiebedrijven in Overijssel.

Contact

Klaas Korterink
k.korterink@overijssel.nl

Gerrit Arendshorst
Telefoon: 06 50 16 44 15
gj.arendshorst@overijssel.nl

Onze ondersteuning:

economie1200

Wij ondersteunen mkb-ondernemers bij: