Bedrijven en industrie

Ruim 40% van het energieverbruik in Overijssel komt van bedrijven. Daarom zetten we ons in voor energiebesparing en de opwekking van nieuwe energie door bedrijven. Daarbij maken we verschil tussen het mkb en de middelgrote en grote concerns (de industrie). Het mkb heeft vaak een lager energieverbruik dan de industrie.

Bedrijven verplicht tot energiebesparing

Bedrijven en instellingen met een energiegebruik hoger dan 50.000 kWh/jaar of 25.000 m3 gas/jaar, moeten van de wet energie besparen. Kijk hier voor meer informatie over deze wettelijke plichting.Verwijst naar een andere website

Doe een energiescan en ontvang subsidie

Makkelijk geld en energie besparen? Dat kan! Laat een energiescan doen en ontvang subsidie over de scan en de maatregelen. Met deze energiescan brengt u uw energieverbruik snel en duidelijk in kaart. U ziet direct hoeveel u kunt besparen op bijvoorbeeld verlichting, verwarming en koeling. Daarbij krijgt u praktisch advies over hoe u snel energie en geld kunt besparen. Zonder al te grote vervangingen. Is de energiescan gedaan door een gecertificeerde energieadviseur? Dan kunt u vaak achteraf subsidie krijgen. U kunt een deel van de kosten van de energiescan én de uitgevoerde maatregelen terugkrijgen! Kijk voor meer informatie in ons subsidieloket: Subsidie energiebesparende maatregelen (geld terug actie)Verwijst naar een andere website

Energieleningen

Energiefonds Overijssel

Ook kunnen ondernemingen in aanmerking komen voor leningen, garanties en participatie van ons Energiefonds Overijssel. De voorwaarden en criteria staan op de website van het Energiefonds OverijsselVerwijst naar een andere website.

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)

SVn biedt aantrekkelijke leningen voor het kopen, verbeteren en verduurzamen van uw woning of bedrijfsruimte. Kijk voor meer informatie op de website van SVnVerwijst naar een andere website.