Gebouwde Omgeving
Gebouwde omgeving
Ons doel is een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050. Dit doen we via de koopsector, huursector, het maatschappelijk vastgoed (zoals scholen) en commercieel vastgoed (zoals kantoren).
Maatschappelijk vastgoed
Ongeveer 20% van het maatschappelijk vastgoed in Overijssel heeft energielabel B of hoger. Graag willen we dat dit minimaal 33% is. Wij werken hieraan met projecten als Duurzame Scholen en Groene Clubs.
Subsidies rondom verduurzamen gebouwde omgeving

Stimulering Actieve marktaanpak verduurzaming woningen
Subsidie voor gemeentes, organisaties en ondernemingen om particuliere woningeigenaren te activeren om hun woning te verduurzamen.
Subsidie Gebiedsgerichte aanpak energietransitie Overijssel
Subsidie voor gemeentes voor het ontwikkelen van een gebiedstransitieplan. Dat is een uitvoeringsplan voor het veranderen van een vastgelegd gebied naar een aardgasvrije energievoorziening.
Koopwoningen
De energieloketten
Duurzaam Bouwloket verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket voor de gemeenten in Overijssel. Je kunt daar terecht met vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Onafhankelijke adviseurs vertellen je hoe jouw woning comfortabel, energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij verbouwd kan worden. Zodat de woning toekomstbestendig is.
Vind het energieloket van je gemeente: www.duurzaambouwloket.nl
Het woningabonnement
Wil je niet investeren in je huis, maar wel minder energie gebruiken? Dan is het Woningabonnement een oplossing.
Meer over het Woningabonnement.