Direct naar hoofdinhoud
Veel verschillende groenten

Hoe ziet uw Beste Bordje eruit? Overijssel daagt studenten en gezinnen uit om mee te doen aan de kookchallenge #MijnBesteBordje. De verschillende challenges gaan over voedselverspilling, eten uit de streek en eiwitten. Elke challenge is voor een specifieke groep Overijsselaren. De deelnemers maken kans op mooie prijzen!

Duurzaam voedsel: een opgave voor ons allen

Wat we eten en waar we het kopen heeft invloed op onze gezondheid en op het landschap en de natuur. Landbouwbedrijven zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Daardoor werden de producten steeds goedkoper en werden ze wereldwijd verkocht. Het heeft echter ook nadelen, zoals te veel stikstof in natuurgebieden. Daarom wil de provincie Overijssel de landbouw meer in evenwicht brengen met de natuur. Daarbij is het belangrijk dat boeren nog steeds een goed inkomen verdienen met hun bedrijf. En dat kan alleen als de hele voedselketen van voedselverwerker tot groothandel en van supermarkt tot consument hierbij helpt. Samen kunnen we zorgen voor een duurzame landbouw!

Vanuit de programma’s Agro&Food en Circulaire Economie zet de provincie in op verminderen van voedselverspilling, eten uit de regio en een duurzame eiwitvoorziening.