Cultureel aanbod

Gepubliceerd op 27 oktober 2020

Inwoners van Overijssel bezoeken regelmatig voorstellingen, concerten, exposities en festivals. Dat willen wij graag zo houden. Daarom blijven we investeren in het culturele aanbod. De grote culturele instellingen vormen de basis van onze culturele infrastructuur. Voorbeelden zijn Jeugdtheater Sonnevanck, Museum De Fundatie en Phion. De middelgrote en kleine instellingen zorgen voor de dynamiek. Omdat iedere generatie een andere voorkeur heeft voor cultuur, maken wij vernieuwing en ontwikkeling van het culturele aanbod mogelijk.

Een sterke basis voor cultureel aanbod

De instellingen die de basis van de culturele infrastructuur vormen zijn

De laatste 2 Gelderse instellingen ontvangen subsidie in verband met afspraken in Landsdeel Oost.

Bovenstaande instellingen hebben een verantwoordelijkheid. Met deze instellingen maken we waar mogelijk afspraken over samenwerking, verbinding tussen professionals en amateurs, (flexibele) programma’s voor alle doelgroepen, verbinding met gemeenten en platteland, maatschappelijke en publieksbijdrage en talentontwikkeling.

Cultureel aanbod vernieuwen en ontwikkelen

Het publiek van vandaag is niet het publiek van morgen. Ook nieuwe spelers moeten een kans krijgen om producties te maken en deze op grote en kleine Overijsselse podia te laten zien. Wij stimuleren (nieuwe) makers om vernieuwende producties te maken en podia (schouwburgen, theaters, poppodia, etc) om ze te programmeren. Wij ondersteunen:

Cultuurmanifest Oost-Nederland

In Landsdeel Oost werken de provincies Overijssel en Gelderland en de steden Deventer, Enschede, Hengelo, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Ede en Nijmegen samen op het gebied van cultuur. We stemmen af en trekken samen op richting het Rijk als het gaat om een sterke en complete infrastructuur, talentontwikkeling en profilering en publiek.


Contact

Samenwerking Oost Nederland en Culturele Instellingen

Marieke van Engelen
Telefoon: 038 499 83 63
E-mail: M.v.Engelen-Kuipers@overijssel.nl

Instellingen en talentontwikkeling

Yvonne Hermus
Telefoon: 038 499 81 66
E-mail: yct.hermus@overijssel.nl

Subsidie