Asbestdaken: informatie voor dakeigenaren

Gepubliceerd op 25 september 2020

Heeft u een pand gebouwd voor 1994? Dan kan het dak asbest bevatten. Steeds meer eigenaren vervangen hun asbestdak en kiezen voor een gezond, duurzaam en energiebesparend dak. Zo blijft uw woning, pand of schuur waardevast, verkoopbaar en verzekerbaar bij schade en brand. Die investering is zeker de moeite waard. Gaat u verbouwen of verhuizen? Wilt u uw pand duurzamer en energiezuiniger maken of investeren in de toekomst van uw bedrijf of erf? Dan is dat het moment om uw dak aan te pakken. Hoe pakt u dit aan en wie kan u daarbij helpen? Zijn er financiële of ruimtelijke regelingen waar u gebruik van kunt maken? En hoe kunt u uw dak duurzaam en energiezuiniger maken? Wij helpen u op weg.

asbestdak

Waar vind ik een saneerder?

Op de site www.ascert.nl vindt u gecertificeerde en professionele asbestsaneerders.

Bij wie kan ik terecht voor informatie?

Wat moet en mag als het gaat om een asbestdak vervangen of saneren? Uw eerste aanspreekpunt is uw gemeente. Zij hebben (vaak) informatie over de aanpak, het storten van asbest, opties om dakvervanging mogelijk te maken (regelingen en leningen) en lokale initiatieven.

Asbestdak, wat nu?

Heeft u een asbestdak kleiner dan 35 m2? Dan mag u uw dak zelf vervangen, onder voorwaarden. Op de site van MilieuCentraal vindt u hierover allerlei informatie. Bent u een ondernemer of is uw dak groter dan 35 m2? Dan moet u uw dak laten saneren of vervangen door een gecertificeerd saneringsbedrijf. Op www.ascert.nl vindt u deze professionals.

Wat zijn de kosten?

Onze rekenvoorbeelden geven een beeld van de kosten voor de vervanging van uw asbestdak. Vraag voor actuele prijzen een offerte op bij professionele saneerders.

Rekenvoorbeelden vervanging asbestdaken (particulieren en bedrijven) (xlsx, 61 kB)

Rekentool (ondernemers) (xlsx, 65 kB)

Asbestdakenkaart

asbestkaart

De asbestdakenkaart laat zien waar in uw gemeente, buurt of straat asbestdaken te vinden zijn. Ziet u informatie die niet correct is, geeft u dat dan aan via de reageeroptie.