Informatie over asbestdaken voor adviseurs

Gepubliceerd op 27 mei 2020

Wanneer uw klant een asbestdak heeft, heeft hij voor de aanpak behoefte aan goed en gericht advies. Zijn er financiële en fiscale mogelijkheden om de kosten te verlagen als het gaat om verwijdering of vervanging van een asbestdak? Hoe zit het met de verzekering? Welke risico’s lopen klanten, nu en in de toekomst? Niets is duidelijker dan tekst en uitleg (rekenmodellen) over kostenverlagende opties voor verwijdering of vervanging van een asbestdak. Op basis van onze ervaringen hebben we de nodige informatie voor u samengesteld.

Financiële en fiscale opties

De vervanging van een asbestdak vraagt om een financiële investering. Voor een gedegen financieel plan en advies bent u voor een dakeigenaar de aangewezen partij. U kent uw klant, zijn persoonlijke situatie en wensen.

Er zijn meerdere mogelijkheden waar een particulier, stichting, vereniging of ondernemer gebruik van kan maken om de kosten voor dakvervanging zo laag mogelijk te houden (of te verduurzamen). Voor u zijn ze wellicht al bekend, toch hebben we een aantal rekenvoorbeelden (met een indicatie van de kosten voor het vervangen van een asbestdak) en diverse financiële en ook fiscale mogelijkheden op een rij gezet. De rekentool geeft een indicatie van de vervangingskosten, inclusief gebruik van diverse subsidiemogelijkheden.Tot slot laat de infographic in een oogopslag zien welke opties een dakeigenaar heeft om de vervanging van zijn asbestdak te bekostigen en de kosten zelfs te verlagen.

LET OP - Diverse financieringsmogelijkheden vragen tijd en vooruit plannen. Voor uw klant is het belangrijk om hier op tijd mee te starten.

Voorbeelden succesvolle bedrijven en coalities

Op het moment zijn er in Overijssel en omgeving diverse aanbieders met een interessant aanbod voor het verwijderen van een asbestdak of het plaatsen van een nieuw (duurzaam) dak. Er drie soorten aanbieders:

  • Individuele bedrijven die een onderdeel van de vervanging kunnen verzorgen
  • Een combinatie van bedrijven die gezamenlijk een deel van de vervanging kunnen verzorgen
  • Een combinatie van bedrijven die samen een totaaloplossing bieden en uw klant alles rondom dakvervanging uit handen nemen.

Bedrijven en coalities die mogelijk een passend aanbod bieden voor uw klant.