Provincie Overijssel zet 100 Overijsselse vrijwilligers in het zonnetje

Gepubliceerd op

Vandaag is het de dag van de vrijwilliger. In Overijssel zijn veel vrijwilligers actief. Als provincie vinden wij hun inzet van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. Betrokken verenigingen, onbetaalbare zorg, een groener Overijssel en meer sociale verbinding: vrijwilligers maken het mogelijk. De afgelopen weken zijn 100 Overijssel vrijwilligersprijzen (OVP) uitgereikt aan vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten voor mens en omgeving.

Uitreiking Vrijwilligersprijs 2022

Uitreiking aan 100 vrijwilligers

Ook in 2022 is aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger. Binnen alle sectoren reikten Provinciale Statenleden en gedeputeerde Roy de Witte prijzen uit. De Overijsselse vrijwilligersprijs is een samenwerking tussen provincie Overijssel, Stimuland, VOSVI en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Benieuwd wie dit jaar de Overijsselse vrijwilligersprijs won? Bekijk de winnaars van 2022Verwijst naar een andere website

Toekomst van Vrijwilligerswerk

Waardering voor onze bestaande vrijwilligers is één punt, maar hoe zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst vrijwilligers hebben die zich kunnen en willen blijven inzetten? De druk op vrijwilligers neemt steeds meer toe. De verwachting is dat bestaande vrijwilligers door tijdgebrek, ouderdom en veranderende gezinssituaties steeds vaker stoppen, terwijl nieuwe instroom stokt. Dat vraagt om maatwerk en verandering binnen vrijwilligerswerk naar een meer flexibele, geprofessionaliseerde en diverse praktijk. Samen met partners, zoals VOSVI, ondersteunen en stimuleren wij vrijwilligersorganisaties. Wil je weten wat provincie Overijssel doet voor vrijwilligersbeleid? www.overijssel.nl/vrijwilligers 

Training vrijwilligersbeleid

Werk jij met vrijwilligers? Dan is de training vrijwilligersbeleid misschien iets voor jou! Het is soms lastig om vrijwilligers te vinden en te behouden. Om de juiste vrijwilligers te vinden voor jouw organisatie, moet je eerst duidelijk weten wat jouw organisatie voor de vrijwilliger kan betekenen en andersom. Wij gaan daarbij helpen!

De provincie Overijssel en VOSVI bieden in 2023 de training Vrijwilligersbeleid aan. Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers of wil jij aan de slag met jouw vrijwilligersbeleid? Houdt onze website en LinkedIn pagina deze week in de gaten voor meer informatie! En geef je dan op voor één van de cursusdata in januari of februari.