5 mei: Nationale Viering van de Bevrijding in Overijssel

Gepubliceerd op

De provincie Overijssel is de gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding. Op 5 mei organiseert de provincie samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Zwolle, stichting Bevrijdingsfestival Overijssel en de NOS een bijzonder ochtendprogramma.

Rondom Vrijheid

Het evenement in de Dominicanenkerk vormt een bezinningsmoment op vrijheid tussen de Nationale Herdenking en de Viering van de Bevrijding. In een dynamisch en reflectief programma vol Overijsselse stemmen, klanken, beelden en daden wordt de vrijheid zorgvuldig gewogen. Rondom Vrijheid wordt op 5 mei vanaf 10.00 uur live uitgezonden op RTV Oost.

5 mei-lezing

De 5 mei-lezing wordt dit jaar gegeven in het provinciehuis van Overijssel door de voormalig voorzitter van de Europese Raad en oud-premier van België Herman Van Rompuy. De lezing wordt vanaf 12.00 uur uitgezonden door de NOS op NPO1.

Aansluitend ontsteekt de minister-president samen met een Ambassadeur van de Vrijheid het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival Overijssel als startsein voor de Bevrijdingsfestivals en alle andere festiviteiten in het land.

Kijk voor meer informatie op www.overijsselviertvrijheid.nlVerwijst naar een andere website