Kabels/leidingen in provinciale (vaar)weg, aanleggen


Voor wie

Netbeheerders.

Wat

Ontheffing voor het (ver)leggen van kabels of leidingen in een weg of vaarweg.

Netbeheerders met een doorlopende ontheffing doen een melding als ze een kabel/leiding gaan (ver)leggen.

Waarvoor

U moet bij het leggen of verleggen van kabels of leidingen voldoende veiligheidsmaatregelen treffen. Wij toetsen of de doorstroming van het verkeer en de veiligheid op de weg niet in gevaar komt.

Nieuwe omgeving formulieren

Dit e-formulier staat in een nieuwe omgeving. Hier vragen wij u bij het inloggen met eHerkenning, alleen de eerste keer, om uw contactgegevens in te vullen. U komt dan niet terug in het formulier

Om snel terug te komen naar het formulier kunt u twee dingen doen:

  1. Ga terug naar het loket en zoek uw formulier opnieuw op.
  2. Kopieer eerst de url van het formulier (of voeg hem toe als favoriet) voordat u klikt om in te loggen met eHerkenning.

Aanpak

U vraagt de ontheffing aan via het formulier Ontheffing kabels en leidingen.

Melding voor enkele netbeheerders

Netbeheerders die een algemene ontheffing hebben kunnen volstaan met een tijdige melding via het formulier Melding kabels en leidingen (vaar)wegen.

Voorwaarden

U houdt zich aan de voorschriften en beperkingen voor het leggen van kabels en leidingen. Deze ontvangt u als u ontheffing krijgt.

De voorwaarden en beperkingen zijn ook opvraagbaar door te bellen of te mailen naar de gegevens die onder "contact" staan op deze pagina.

Wet- en regelgeving

Werkbare urenlijst 2022 (WBU) op de kaart. Het WBU document is op te vragen door te bellen met het Overijssel Loket: 038 499 88 99 of te mailen naar overijsselloket@overijssel.nl.

Contact

Telefoon: 038 499 88 99 
E-mail: overijsselloket@overijssel.nl