Iedereen een Boom deelt bomen uit in zes Overijsselse gemeentes

Gepubliceerd op 30 november 2021

Inwoners van de gemeenten Rijssen-Holten, Hardenberg, Enschede, Hellendoorn, Hof van Twente en Steenwijkerland komen in aanmerking voor de provinciale Iedereen een Boom-actie. De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en deze zes gemeenten delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een vergoeding van een kwart van de totale kosten (eigen bijdrage tussen 37,50 en 250,-.). De rest wordt door de provincie betaald.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van deze gemeentes. Met een plek voor bomen en/of bosplantsoen op het erf. Als aandeel in een klein landschapselement dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Vanaf nu is het mogelijk om plantmateriaal te bestellen bij de actiesite Iedereen een Boom. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij we de eigenaar om een eigen bijdrage vragen van maximaal 250,-. Driekwart van het totale bedrag wordt bij een maximum van 1000,- door de provincie aangevuld. Het plantmateriaal kan vervolgens zelf komende winter bij onze uitgiftelocaties op 22 januari en 12 februari worden opgehaald.

Wees er snel bij, want op = op! Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen is te vinden op www.iedereeneenboom.nl/boomdeeldag .

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie lees je op www.iedereeneenboom.nl.