#Mijnbestebordje challenge voor Overijsselse studenten

Gepubliceerd op 15 oktober 2021

Welke afwegingen maken studenten als ze inkopen doen voor hun huismaal? Kopen ze wel eens eten van boeren uit de buurt? Kortom: wat is voor jou #mijnbestebordje uit de buurt? Dit vormt onze challenge voor Overijsselse studenten. Ze worden door Overijssel uitgedaagd om hun ‘beste bordje’ in te dienen: een hoofdmaaltijd gemaakt van door henzelf gekozen streekproducten. Daarmee maken ze kans op de hoofdprijs van € 1.000,-.

Voor het indienen van #mijnbestebordje ontvangt een groep studenten € 10,- per persoon als onkostenvergoeding om de lokale producten te kopen. De groep studenten met het winnende recept voor een hoofdmaaltijd van regionale ingrediënten maakt kans op de hoofdprijs van maximaal € 1000,- (€ 100,- per persoon voor maximaal 10 personen). De inschrijving is geopend tot 15 november 2021.

Doe mee met deze challenge!

Challenge loopt tot 15 december

Na inschrijving en bevestiging van deelname hebben de studenten tot 15 december 2021 tijd om hun inzending in te dienen. Daarna beoordeelt een jury de inzendingen.De challenge #mijnbestebordje voor studenten wordt afgetrapt tijdens de landelijke Dutch Food Week die plaats vindt van 9 tot en met 16 oktober en waarvan de provincie Overijssel een partner is.

Er zijn drie challenges. Naast die voor studenten was er in september de challenge voor (V)MBO leerlingen over voedselverspilling. Winnares werd Sanne ter Horst https://www.overijssel.nl/onderwerpen/economie/circulaire-economie/nieuws-circulaire/@Qe9/receptenchallenge-voedselresten-leerlingen-vmbo/Later dit jaar volgt een uitdaging voor gezinnen over het thema eiwitten.

Stilstaan bij keuze voedsel

De provincie Overijssel wil met #MijnBesteBordje Challenge MijnBesteBordje - Provincie Overijsselinwoners van de provincie uitdagen om stil te staan bij de keuzes die ze maken voor voedsel. Want daarmee hebben we een grote invloed op ons landschap, onze leefomgeving en de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Zo is bijvoorbeeld het eten van lokaal geproduceerd voedsel vaak duurzamer. Bijvoorbeeld door de kortere transportlijnen. Daarnaast houdt de boer die voor de lokale markt produceert meer geld over om te investeren in duurzame manieren van landbouw en ontstaat zo een mooier landschap met meer biodiversiteit.

Meer informatie over het beleid van de provincie op het gebied van landbouw en voedsel is te vinden op:Agro Food - Provincie Overijsselhttps://issuu.com/overijssel/docs/rta_biomassa_voedsel_provincie_overijssel