Met de OV-chipkaart naar station Gronau in Duitsland

Gepubliceerd op 20 juli 2021

Vanaf zondag 1 augustus 2021 kunnen treinreizigers met een Nederlandse OV-chipkaart reizen tot het Duitse station Gronau. Hiervoor is op station Gronau een Blauwnet in- en uitcheckpaal geplaatst. De provincie Overijssel wil hiermee reizen over de grens gemakkelijker maken. Veel studenten en forenzen maken gebruik van deze treinverbinding. Kortingsabonnementen op een OV-chipkaart zijn geldig tot station Gronau, net als het Nederlandse studentenreisproduct.

In de treinen tussen Enschede en Gronau (RB51 en RB64) zijn de regionale tarieven van het Nederlandse Blauwnet en Duitse Westfalentarif beide geldig.

De realisatie is tot stand gekomen in samenwerking met de partners Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL), Deutsche Bahn en Keolis Nederland. Dit als onderdeel van de samenwerking tussen de Nederlandse grensprovincies en Noordrijn-Westfalen en op verzoek van reizigersorganisatie ROCOV.

Op dit moment gelden er vanwege de Corona-pandemie regels en beperkingen rondom reizen vanuit Nederland naar Duitsland. Die gelden ook voor treinreizigers tussen Enschede en Gronau.
Meer informatie over reizen met Blauwnet is te vinden op www.blauwnet.nl.