Snelle fietsroute tussen Zwolle en Hardenberg

Gepubliceerd op 8 juni 2021

Vlot en veilig fietsen tussen Zwolle en Hardenberg. Op een vlak, rood fietspad en met veilige fietsoversteken en fietstunnels fietst u opstoppingen en files op de weg snel en comfortabel voorbij. Dat maakt de keuze voor de fiets in plaats van de auto nog aantrekkelijker. Niet alleen gezond voor u, maar ook goed voor de bereikbaarheid van steden en dorpen en het milieu in Overijssel

Aanpak in delen

De aanleg van de snelle fietsroute tussen Zwolle en Hardenberg wordt in delen uitgevoerd. In juni is binnen het project Vechtdal Verbinding gestart met de route tussen Oudleusen en Varsen. Als fietser krijgt u meer ruimte en veiligheid. De noordelijke parallelweg wordt verbreed naar 4,5 meter en in de berm komt bermverharding. Dat maakt het makkelijker om – als u in de berm terecht komt – terug te sturen naar het fietspad. Daarnaast krijgt de hele parallelweg op dit deel van het traject rood asfalt. Dit vergroot de attentie bij automobilisten en vrachtvervoerders die ook van delen van de parallelwegen gebruik kunnen maken.

Daarnaast komen bij Oudleusen en Ommen fietstunnels onder de provinciale weg door. Bij twee kruispunten (Maneweg en De Stouweweg) komen brede middengeleiders, zodat u als fietser in twee keer veilig de N340 (Hessenweg) kunt oversteken. Bij het kruispunt Hessenweg West/Varsenerweg zorgen verkeerslichten met vrij liggende fietspaden voor een veilige oversteek.

Voor meer informatie over de aanpak van de verbinding tussen Zwolle en Hardenberg, kijk op: www.overijssel.nl/vechtdalverbinding.

Slim reizen

Reizen doen we in deze corona-periode natuurlijk alleen als het echt moet. Maar ook na deze periode is het slim om na te denken òf u op pad gaat, op welk tijdstip u dat doet en met welk vervoermiddel. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om in de spits te reizen? En als u op pad gaat, is de auto dan het meest efficiënt en duurzaam of is bijvoorbeeld wandelen, fietsen of het openbaar vervoer - of een combinatie daarvan - een goede optie?

Met de aanleg van de snelle fietsroute tussen Zwolle en Hardenberg werken de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg de komende jaren voor u aan een interessant alternatief. Zo bouwen we samen aan een sterke economie en een aantrekkelijke leefomgeving.

Kijk voor meer informatie, tips en ondersteuning rond slim en duurzaam reizen op www.regiozwollemobiel.nl.