Meiden maken digitaal kennis met techniek tijdens Girls’ Day bij Overijssel

Gepubliceerd op 15 april 2021

Een groep van 23 meisjes van de onderbouw van het Greijdanus College uit Zwolle bracht vandaag een virtueel bezoek aan de eenheid Wegen en Kanalen van de provincie Overijssel. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girls’ Day, een initiatief van het landelijk expertisebureau VHTO dat zich inzet voor het vergoten van de participatie van meisjes/vrouwen in bèta, techniek en IT.

Programma

Na de aftrap door gedeputeerde Monique van Haaf, konden de meiden in gesprek gaan met een technisch projectmanager en een omgevingsmanager. Ze gingen aan de slag met verschillende vragen en een casus over omgevingsmanagement. Hierbij kregen studenten inzicht in de verschillende projecten bij Wegen en Kanalen, de diverse taken en de bijbehorende technische kennis. Tussen de middag genoten de jongedames van een lunch van Overijssele streekproducten. Het programma sloot af met een quiz. De winnaars kregen een kleinigheidje mee naar huis.

Girls’ Day

In het kader van Girls’ Day openden op donderdag 15 april honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven door heel Nederland hun virtuele deuren om meisjes op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de techniek. De insteek van Girls’ Day is om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met deze sectoren om zo hun interesse hiervoor te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Streven is om hen een breed en realistisch beeld te verschaffen door middel van gesprekken met vrouwelijke rolmodellen en praktische workshops om de scholieren op jonge leeftijd al enthousiast te maken voor een carrière in technologie. De provincie Overijssel deed voor de elfde keer mee aan dit landelijke evenement.