Bedientijden bruggen en sluizen West Overijssel aangepast aan gebruikerswensen

Gepubliceerd op 23 februari 2021

Vanaf 1 april 2021 gelden er nieuwe bedientijden voor alle provinciale bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel. In 2020 deed de provincie onderzoek naar de bedientijden. Hieruit bleek dat de bedientijden in Noordwest Overijssel voor een deel van de gebruikers niet aansloten bij de wensen. Daarom past de provincie deze tijden aan.

Gastvrije en bereikbare provincie

De provincie wil graag een gastvrije en goed bereikbare provincie zijn. Een goede bereikbaarheid is daarbij onmisbaar voor bedrijven en scheepvaart. De provinciale bruggen en sluizen zijn opgedeeld in twee regio’s: Noordwest Overijssel, met name gericht op recreatievaart en het Kanaal Almelo – De Haandrik, naast reacreatievaart ook gericht op beroepsvaart.

Onderzoek

Uit het onderzoek ‘Uw mening telt’ kwam als één van de meest voorkomende aandachtspunten, de versnipperde bedientijden in Noordwest Overijsel naar voren. Dit wordt als onprettig ervaren door de gebruikers. Daarom worden de bedientijden in het hele gebied aangepast. Dit betekent dat de bedientijden voor sommige objecten wordt verruimd, zo wordt de bedientijd op alle objecten gelijk, en voor andere objecten iets beperkt. De beperking betekent dat overal gelijke pauzetijden voor de brugwachters komen. Hiermee sluiten de bedientijden van de bruggen en sluizen beter aan op de wensen van de gebruikers.

De bedientijden van de bruggen en sluizen van kanaal Almelo - De Haandrik blijven ongewijzigd.

Nieuwe bedientijden Noordwest Overijssel

De nieuwe bedientijden van de provinciale bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel worden tijdens het vaarseizoen (1 april tot 1 november):

-           Doordeweeks: 08.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 19.00 uur

-           Zon- en feestdagen: 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 19.00 uur

Op de website van de provincie Overijssel kun je de bedientijden teruglezen.