Stremming scheepvaartverkeer vanwege onderhoud aan de Coevordersluis en Coevoerderophaalbrug

Gepubliceerd op 13 januari 2021

De provincie Overijssel voert vanaf 11 januari tot en met april 2021 werkzaamheden uit aan de Coevordersluis en Coevordersluisophaalbrug bij buurtschap De Haandrik. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het scheepvaartverkeer. De stremming is ter hoogte van de Coevordersluis. Er gelden geen beperkingen voor het wegverkeer.

Stremming scheepvaartverkeer

De werkzaamheden worden uitgevoerd in een periode waarin het aanbod van scheepvaartverkeer beperkt is. Een gedeeltelijke stremming is door de aard van de werkzaamheden echter niet te vermijden. Daarom is de Coevordersluis en –ophaalbrug gestremd in de periode van maandag 1 maart 2021 tot en met vrijdag 26 maart 2021 en tussen zaterdag 27 maart 2021 tot en met dinsdag 13 april 2021.

Handmatige bediening bij uitzondering

In afstemming met de scheepvaarbedrijven gaat de provincie kijken of het nodig is om bij uitzondering handmatige bediening van de brug en sluis mogelijk te maken. Dit zou dan plaatsvinden op de zaterdagen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de bruginstallatie, het vervangen van kabels/leidingen en onderhoudswerkzaamheden. Ook worden er een aantal bomen gekapt in verband met het zicht op de camerabeelden door de brugbedienaar. Dit aantal bomen wordt elders dit najaar herplant. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer SPIE. Tijdens de werkzaamheden is de hinder beperkt tot geluidshinder door bijvoorbeeld boren of slijpen. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot uiterlijk 19.00 uur.