Lintjesregen: 203 onderscheidingen in Overijssel

Gepubliceerd op 26 april 2021

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van de viering van Koningsdag zijn in Overijssel 203 onderscheidingen bekendgemaakt. Commissaris van de Koning Andries Heidema: “Elk jaar ben ik weer trots dat zoveel Overijsselaars zich inzetten voor de samenleving. Ik wil alle gedecoreerden van harte feliciteren.”

178 personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

21 personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

4 personen zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

129 onderscheidingen gaan naar mannen.

74 onderscheidingen zijn voor vrouwen.

Bijzonder benoemingen

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd de heer A. Kramer uit Broekland. Mevrouw M.J.C. Osinga-Meek uit Deventer. De heer W.J.H. Oude Weernink uit Wijhe en de heer M.R. Schaafsma uit Enschede.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronacrisis heeft de lintjesregen net als vorig jaar een wat andere vorm. De burgemeesters hebben vanochtend contact opgenomen met alle te decoreren personen om hen persoonlijk te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde. De daadwerkelijke uitreiking van de versierselen kan op een ander moment plaatsvinden. Voorwaarde is wel dat het deze week gebeurt en dat de geldende coronamaatregelen in acht worden genomen. Alle gedecoreerden ontvangen verder een persoonlijke felicitatiebrief van Commissaris van de Koning Andries Heidema.