Joustra Stoelverzorgers; ‘Mooi werk!’

Gepubliceerd op 13 augustus 2021

Wel eens gehoord van ‘impactondernemers’? Er zijn er tientallen van in Overijssel. Met hun bedrijf dragen ze bij aan maatschappelijke vraagstukken. Dat doen ze op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld klimaat, kringloop en voedsel, energie en veiligheid. Op die manier helpen ze mee aan een beetje betere wereld. Sommige impactondernemers nemen kwetsbare mensen in dienst. Een kijkje bij een stoffeerderij.

Geen doorstroombedrijf maar een plek waar iedereen aan de slag kan om het vak van stoffeerder onder de knie te krijgen; Joustra Stoelverzorgers uit Steenwijk herstelt bureaustoelen zodat ze weer jaren mee kunnen. Niet alleen de stoelen krijgen een nieuwe kans, personeelsleden ‘met een uitdaging’ krijgen dat ook.

Mensen met een uitdaging

‘Iedereen is gelijk, iedereen kan iets.’ Henry Joustra is directeur van een bedrijf waar jaarlijks zo’n twintigduizend stoelen worden opgeknapt. Enerzijds een normaal bedrijf erkent hij. ‘We zijn onderdeel van een regulier arbeidsproces, we hebben keiharde deadlines waar onze opdrachtgevers ons ook op afrekenen.’ Anderzijds is Joustra Stoelverzorgers ook een onderneming met een sociaal karakter; van de circa 35 medewerkers heeft twee derde de spreekwoordelijke ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Hoewel Henry Joustra die uitdrukking het liefst mijdt. ‘Ik noem het mensen met een uitdaging.’

Goede stoffeerders vasthouden

De bureaustoelen vormen een stuk gereedschap voor de mensen, niet andersom. Mooi voorbeeld; een medewerker die bij Joustra kwam werken en aanvankelijk niet op de fiets naar het werk durfde. ‘Hij heeft nu zijn rijbewijs, is getrouwd en woont zelfstandig. Helaas werkt hij niet meer bij mij.’ Want goede stoffeerders vinden en vasthouden, dat is wat het bedrijf graag wil. ‘Ik wil ze vasthouden, liefst met een gouden ketting om de nek’, lacht de directeur. Dat werkt wel; inmiddels bestaat het bedrijf al weer negen jaar, en heeft het naast de hoofdvestiging in Steenwijk ook een filiaal in Harderwijk. En mogelijk komt er een derde vestiging in de toekomst.

Recordjaar

De coronacrisis kende een grillig verloop, ook voor de Steenwijker stoelenverzorgers; na de dip in het voorjaar van 2020 ontstond vervolgens een grote vraag naar bureaustoelen voor thuiswerkers. ‘Uiteindelijk hebben we een recordjaar gehad.’ Maar de grote winst zit voor Joustra nog altijd in de medewerkers die hier leren om stoffeerder te worden. ‘Mensen willen hier ook graag blijven, het is prachtig mooi werk.’ De veerkracht zit vooral in de mensen weet Henry Joustra, maar die veerkracht zit ‘m toch ook wel in de vakkundig opgeknapte bureaustoelen. ‘Ach, we houden ook wel van een beetje comfort.’


De ‘Overijsselse aanpak’.

Vanaf het begin van de coronacrisis werden financiële regelingen getroffen om bedrijven, instellingen en verenigingen in Overijssel te helpen de crisis te overbruggen. In november 2020 werd een herstel- en transitieplan gepresenteerd waarbij een bedrag van 135 miljoen werd gehanteerd voor allerlei grote en kleine projecten. Zo kwamen er vouchers voor het MKB.

Overijsselse ondernemers, of het nu bouwbedrijven, winkeliers of agrariërs waren konden daar mee aan de slag om zich voor te bereiden op de ‘nieuwe’ toekomst. Om de bedrijfsvoering te vernieuwen, door bijvoorbeeld productieprocessen te digitaliseren. Om webshops in te richten, en te werken aan betere online bereikbaarheid. Ook de cultuursector, stichtingen, verenigingen, eenmanszaken en ZZP’ers konden een beroep doen op provinciale regelingen. Zo was er ook geld voor een ‘Gezonde en vitale samenleving’. Bedoeld voor noaberschapsinitiatieven en voor het verbeteren van de leefomgeving.

Of voor het ontwikkelen van locatietheater en projecten om de eenzaamheid tegen te gaan. Sportclubs werden in staat gesteld om nieuwe doelgroepen aan te boren.