Overijsselse Poké bowl

Gepubliceerd op 13 augustus 2021

Kinderen en jongeren leren over eten, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken. Gezond voor je lijf én voor de aarde. Dat is het doel van het programma Jong Leren Eten. Met de Food Challenge van SVO vakopleiding food en LekkerBoer! bedachten leerlingen de beste poké bowl van 2021. Met spullen uit de buurt. Recept!

Poké bowl lokaal recept

Oorspronkelijk komt de poké bowl uit Hawaï. Maar hoe leuk én lekker is het om onze eigen lokale Overijsselse versie te maken?

Ingrediënten per persoon

100 gr aardappel (gebakken of gekookt)

80 gr gebakken kogelbiefstuk

55 gr gekookte doperwten (beetgaar)

50 gr gekookte rode biet (warm of koud)

55 gr courgette (gebakken of rauw) in plakjes

80 gr gele en groene paprika in reepjes of blokjes

80 gr komkommer in plakjes of blokjes

40 gr ui gesnipperd

50 gr bospeen in plakjes

15 gr walnoten

Voor de dressing

1 el koolzaadolie

1 teen knoflook

1 el geroosterd sesamzaad

Enkele blaadjes verse tijm

Bereiding

Maak de dressing door de knoflook te persen en meng samen met het sesamzaad en de tijmblaadjes door de olie.

Neem een mooie kom om de poké  bowl in op te maken. Begin met de aardappelen en verdeel daarop de warme groentes. Snijd de gebakken biefstuk in dunne plakjes en leg ze naast de groente. Als laatste de rauwe en koude groentes en de walnoten. Vlak voor het eten de dressing erover. Eet smakelijk!

Bekijk een overzicht van alle activiteiten in Overijssel.