Vakantietips: wandelen en fietsen in Overijssel

Gepubliceerd op 13 augustus 2021

De coronapandemie had één lichtpuntje: we zijn veel meer gaan wandelen en fietsen! We gingen massaal de paden op, de lanen in. Er werden daarom ook tal van nieuwe routes ontwikkeld. Lees hier vakantietips over nieuwe themaroutes en wandelkaarten in de provincie Overijssel.

Treinen met Blauwnetlijnen

De auto thuislaten en met de trein naar het beginpunt van je wandeling. Aan het eind van de dag ontspannen terug sporen. Route.nl maakte samen met Blauwnet -de treinverbinding tussen Vechtdal, Zuid-Oost Drenthe, Salland en Twente- maar liefst 27 wandelroutes die allemaal een treinstation van Blauwnet als begin- en eindpunt hebben. Langs veenmoerassen, boerenland, landgoederen, esdorpjes en coulissenlandschap; je vindt de paden op Route.nl.

Nieuwe wandelnetwerkkaarten

Fietsers en wandelaars kunnen de IJsseldelta en Weerribben-Wieden weer ontdekken met nieuwe routekaarten. Het routebureau van MarketingOost heeft de wandelnetwerkkaart IJsseldelta en de fietsknooppuntenkaart Noordwest Overijssel ververst. De nieuwe wandelkaart toont overzichtelijk alle routes in de IJsseldelta, de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt en de Weerribben-Wieden. De kaarten kosten 6,95 euro bij Tourist Info-punten in de regio of bij veel accommodaties en bedrijven in de recreatiesector. Online zijn ze te koop op de websites bij IJsseldelta en WeerribbenWieden.

Themaroutes in Twente

Een van de mooiste Nederlandse wandelnetwerken vind je in Twente. Met wel 6000 kilometer aan prachtige paden voor korte maar ook meerdaagse wandelingen. Visit Twente ontwikkelde nieuwe themaroutes, die je langs prachtige plekken brengen. Elke route herken je aan een uniek symbool en naam, op pijltjes en panelen. Maar je kunt ze ook op je telefoon bekijken op de app ‘routemaker’ van Irias. Check VisitTwente.

Natuurmonumenten

Lekker uitwaaien en je gedachten verzetten in de natuur. Wel rekening houden met de corona richtlijnen en de aanwijzingen van de boswachter. Vermijd grote drukte en geef elkaar de ruimte. Natuurmonumenten komt met een prachtig boekje met vijf routes bij jou in de buurt. Je krijgt het per post, bestellen kan op de site van Natuurmonumenten.

Expeditie op het Deventer Vogeleiland

In de Eilandje-trommel zitten vijf mysterieuze kunstvoorwerpen. Volgens een geheim parcours gaat de tocht langs de kunstwerken van Marieke de Jong, Esmay Groot Koerkamp, Elise van der Linden, Lobke Meekes en Femke Teussink. De Eilandje-trommel is voor € 4,95 te koop op het Vogeleiland bij de kiosk van Parkcafé Mees, of bij VVV Deventer op de Brink. Van 16 mei t/m 22 augustus dagelijks van 10:00 – 17:00 uur


Veerkracht

De coronapandemie had ook een positief aspect. We gingen massaal de paden op en de lanen in, wandelend en fietsend. Uitwaaien, gezond en fit blijven binnen gepaste afstand van elkaar. Routebureau ’s en toeristische bedrijven in Overijssel speelden in op de trend door met nieuwe routes te komen.