Overijssel beloont jonge vrijwilligers met voucher

Gepubliceerd op 26 april 2022

Jongeren die vrijwilligerswerk doen waarderen en jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk, dat is het doel van de “Jongeren Challenge” die op 19 april 2022 van start gaat. Jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit de gemeenten Oldenzaal en Deventer ontvangen een voucher van € 15,- als zij minimaal vier uur vrijwilligerswerk doen en een foto daarvan op Instagram plaatsen.

Vier uurtjes per week helpt al

‘Vrijwilliger zijn is veel leuker dan sommige jongeren denken’, zegt de 21-jarige Joost Rake, accountmanager bij FC Noaber. Heel veel jongeren doen al vrijwilligerswerk maar bij veel verenigingen en vrijwilligersorganisaties zijn er altijd meer welkom. Joost vertelt: ‘Bij voetbal zien we bijvoorbeeld steeds vaker een tekort aan vrijwilligers, terwijl die juist van groot belang zijn voor de club. Vier uurtjes in de week kantinedienst draaien helpt dan enorm én het is heel leuk om te doen. Daarnaast is het mooi dat je iets bijdraagt aan je directe omgeving. Je maakt zichtbaar verschil.’

Vrijwilligers cruciaal

Roy de Witte, gedeputeerde Overijssel: “Vrijwilligers zijn de kurk waarop het verenigingsleven drijft! Er zijn er nooit genoeg en bovendien zie ik, dat er naar verhouding weinig jongeren meedoen. Dat is nou juist belangrijk, ook om jongeren te binden aan een vereniging. En het verenigingsleven? Dat is van essentieel belang in onze Overijsselse samenleving! Dus kom erbij!”

Vrijwilliger Joost is in ieder geval enthousiast over het project. ‘Ik zou zeggen: neem eens een kijkje bij een lokale vereniging of organisatie en ontdek of het je bevalt. Je zit nergens aan vast: het is altijd het proberen waard! En voor jongeren die al vrijwilligerswerk doen: doe mee en kom de voucher halen als waardering voor jouw inzet!’ De Jongeren Challenge is geïnitieerd door de provincie Overijssel, de organisatie is in handen van FC Noaber, Deventer Doet en Stichting Stimuland.

Wil jij je aanmelden of meer weten over de Jongeren Challenge?

Aanmelden - FC Noaber

Aanmeldformulier JongerenChallenge | Deventer Doet