Plastic van jerrycans opnieuw gebruiken

Gepubliceerd op 4 augustus 2021

Als je vijf liter ruitenwisservloeistof bij de benzinepomp koopt, is de kans groot dat de jerrycan gemaakt is bij EuroMouldings in Nijverdal. Waarschijnlijk is tien procent van die verpakking van gerecyclede plastics  gemaakt. EuroMouldings loopt sinds vorig jaar met hergebruik voorop in deze markt. Het productieproces wordt er niet per definitie goedkoper van. Maar door belastingmaatregelen die er aan zitten te komen, gaat er wel degelijk een prijsverschil ontstaan. In het voordeel van EuroMouldings. Zusterbedrijf SenS Interclean levert de gerecyclede grondstoffen. Ze zijn koploper in het schoonmaken van verpakkingen. Kan het niet worden schoongemaakt dan maken ze er nieuwe grondstof van.

EuroMouldings maakt flessen en jerrycans waar vaak smeermiddelen, zepen, chemicaliën, maar ook bijvoorbeeld limonadesiroop in komt. In de fabriek in Nijverdal werken 150 mensen. Hier blazen ze 24/7 plastic flessen vanaf een halve liter tot jerrycans van dertig liter inhoud. De grondstof daarvoor is HDPE, of polyethyleen, een eersteklas kunststof. De eigenschappen van de kunststof zorgen voor flexibiliteit van de verpakkingen en dat het goed overweg kan met wat je er in stopt. EuroMouldings heeft per jaar tien miljoen kilo grondstof nodig.

De eerste tien procent dit jaar

Erwin Wevers is Manager Engineering en Quality Assurance bij EuroMouldings. Hij is er trots op dat het lukt steeds meer polyethyleen te hergebruiken in het proces. “Als je nieuwe grondstoffen gebruikt, weet je precies wat je krijgt. Vrachtwagen na vrachtwagen die hier binnengereden wordt, heeft precies dezelfde samenstelling. Daar kun je je machines op instellen.

Ons doel was dit jaar tien procent van de grondstof via hergebruik in te zetten. Dat zal dit jaar lukken. En we willen ieder jaar tien procent verder opschuiven. Wat nog niet altijd even makkelijk is. Want het gerecyclede materiaal is niet altijd van precies dezelfde samenstelling. Het blazen van flessen is gevoelig voor vervuiling. Er hoeft maar een klein stukje metaal in de grondstof te zitten om een storing te veroorzaken. Als je vervuiling in de spuitkop hebt, ligt de productie even stil en moet er een medewerker ingrijpen. Of er vallen gaten in flessen, die dan weer opnieuw verwerkt moet worden. Die extra kosten heffen voor een deel de lagere kosten van hergebruikte grondstoffen op. Het helpt ook niet, als de nieuwe grondstoffen bodemprijzen bereiken zoals vorig jaar het geval was. Als je bij een klant komt met het verhaal dat je hergebruikt, denkt die gelijk aan korting, maar zo zit dat niet… duurzamer is meestal niet goedkoper.”

Ieder jaar tien procent meer

“Toch willen we ieder jaar tien procent meer hergebruikte plastic toevoegen. Omdat we dat als bedrijf belangrijk vinden en daarmee onze bijdrage aan de circulaire economie leveren. We worden daarbij ook gestimuleerd door overheidsmaatregelen. Het Verenigd Koninkrijk heft volgend jaar al een tax op plastic verpakkingen als ze niet voor dertig procent uit gerecycled materiaal bestaan. Dat beïnvloedt de prijs extern, in ons voordeel. Ook Europa werkt aan ecologische voorwaarden. Daar moet je aan voldoen als je een eco-label wilt voeren. Voor ons is dat een stok achter de deur! Maar laat duidelijk zijn, als verkoper van producten gemaakt van polyethyleen zijn we ook gewoon blij dat we deze weg zijn ingeslagen! In 2030 willen we op minimaal vijftig procent circulariteit zitten. Twintig jaar later op honderd procent. Intussen schuiven afnemers al een beetje op. Soms is het een probleem dat we niet mooi wit of andere specifieke kleuren kunnen leveren, dat lukt niet bij hergebruik. Anderen bedenken inmiddels etiketten die de hele verpakking bedekken. Of er wordt gekozen voor kleuren die wél kunnen. EuroMouldings heeft een grote klant in Duitsland die al volledig gerecyclede flessen levert aan de Kaufland (Lidl) in nieuw ontwikkelde kleuren.”

Het begin van hergebruik

“We zijn gaan hergebruiken vanwege de hoeveelheden plastics die we afvoerden vanuit het productieproces. Iedere jerrycan heeft snij-afval en er gaat ook wel eens een keer iets mis in het proces. Afvoeren kost geld. Nu gaat het door de shredder voor hergebruik. Toen dat succesvol bleek zijn we verder op zoek gegaan, naar externe afvalstromen.”

Zo kwam ook de Sanderman Cleaning Group uit Hengelo in beeld, een zusterbedrijf van EuroMouldings, bestaande uit SenS Interclean (specialist in het reinigen van IBC’s, vaten en jerrycans) en Cleaning Twente (specialist in het reinigen van tankwagens, -containers en silo’s).

Reconditioneren met SenS Interclean

Technisch directeur Roy Kaalverink van de Cleaning Group: “Wij zijn in Nederland koploper in het zo milieuverantwoord mogelijk reinigen van verpakkingen. Dit gebeurt op een zo’n hoogwaardige manier dat de oude verpakking weer als nieuw ingezet kan worden. Reconditioneren heet dat. Wat meer is dan recyclen. Ons eindproduct is feitelijk een nieuwe eersteklas grondstof! Reinigen is milieutechnisch gezien energiegunstiger dan het vermalen van oude verpakkingen maar steeds meer klanten stappen over naar enkel nieuwe verpakkingen, waardoor er wel wat met de oude verpakkingen moet gebeuren. Binnen de groep is er voor gekozen om dit materiaal te vermalen en daar eersteklas PE grondstof van te maken.

“We zijn van oorsprong een tankreinigingsbedrijf. Bij Cleaning Twente worden tankwagens, containers en silo’s die chemie of levensmiddelen vervoerd hebben gereinigd, zodat ze weer een nieuwe lading kunnen vervoeren. Binnen het bedrijf kunnen we zo’n 10.000 verschillende producten spoelen. Van zuren tot alcohol, van olie tot vet. Dat levert schone tanks op, maar ook smerig water. Dit water gaat naar onze membraanbioreactor waar we met behulp van bacteriën in staat zijn om ons water te reinigen, tot wel 95% schoon.

Toen we de vraag kregen of we containers wilden reinigen, zijn we daar ingedoken. Als je een tank van dertig kuub kunt reinigen, ben je immers ook in staat om een verpakkingen van tweehonderd liter te reinigen. Zo ongeveer werd SenS Interclean geboren. Met onze hoogwaardige kennis werd dat een doorslaand succes. Het cleanen van duizend liter containers, vaten en jerrycans is onder de naam SenS, van Sanderman en Sanderman, inmiddels een grotere tak van sport binnen onze Cleaning Group dan Cleaning Twente.”

Specialistisch reinigen

“Onze specialistische kennis van reinigen van verpakkingen leidt naar hergebruik. Maar niet alle verpakkingen kun je hergebruiken. Ook dan is hoogwaardige reiniging essentieel. Die oude verpakkingen zijn immers vervuild van de voorgaande producten die er in hebben gezeten. Oppervlakkig reinigen is niet voldoende. Plastic an sich is namelijk best poreus. Producten trekken in de wand, dus kunnen geur en restanten in het plastic achterblijven. Als je deze dan weer gaat omsmelten naar nieuwe cans dan kunnen er dus geur en kwalijke dampen vrij komen. Door onze hoogwaardige reinigingsprocessen kunnen we deze geurvorming tot een minimum beperken.

Biologisch proces

Bij dat proces gebruiken we veel water en dat raakt ook vervuild. Wij zijn in staat dat biologisch te reinigen. Duurzaamheid zit in onze genen. Soms zijn we ons er al niet eens meer van bewust, omdat we het zo normaal vinden op die manier te denken. Al meer dan dertig jaar proberen wij het reinigen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. In de afgelopen twee jaren zijn we er in geslaagd, door slimme maatregelen, dertig procent te groeien terwijl het gas-, water- en elektraverbruik slechts nauwelijks steeg.”

Onderdeel van Europese cirkel

SenS Interclean/Cleaning Twente zijn net als EuroMouldings onderdeel van AST, een grote Europese speler in plastics die de circulaire economie hoog in het vaandel heeft.

Meer informatie

Dit artikel is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen partners van Dutch Circular Polymer Valley: Polymer Science Park, Natuur en Milieu Overijssel en Oost NL. In opdracht van de Provincie Overijssel.

Geïnteresseerd in de afspraken die er in Overijssel zijn gemaakt over de circulariteit van kunststoffen, textiel, biomassa & voedsel, maakindustrie, infrastructuur en bouw? Bekijk dan de Regionale Transitieagenda via www.overijssel.nl/circulaire-economie.


Legenda

Stap 1: Gebruikte jerrycans worden geleverd aan SenS Interclean

Stap 2: De jerrycans worden grondig gespoeld

Stap 3: Van de schoongemaakte jerrycans wordt recyclaat gemaakt

Stap 4: Het recyclaat wordt vermengd met korrel van nieuw, niet-gerecycled, plastic. Van dit mengsel worden nieuwe jerrycans geblazen

Stap 5: De snijresten worden hergebruikt in het productieproces

Stap 6: De jerrycans worden gemaakt door EuroMouldings, en vervolgens vervoerd naar afvulbedrijven

Stap 7: Een afvulbedrijf vult de jerrycans met zepen, smeermiddelen en andere chemicaliën

Stap 8: Afgevulde jerrycans worden geleverd aan de klant

Stap 9: Bij de levering van afgevulde jerrycans, gaan de lege jerrycans weer retour naar SenS Interclean

Deze infographic is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Polymer Science Park, Natuur en Milieu Overijssel en Oost NL. In opdracht van de Provincie Overijssel.