Overijssel heeft meeste topcampings in Nederland

Gepubliceerd op 1 april 2021

Vandaag, vlak voor Pasen, gaat het toeristische seizoen officieel van start. Voor camping de Pallegarste in Mariënberg is het een speciaal jaar. Zij bestaan 50 jaar en zijn door de ANWB, met 15 andere Overijsselse campings, uitgeroepen tot 5-sterren TOPcamping. Met zestien ANWB-TOPcampings heeft Overijssel de meeste bedrijven in deze camping-‘Champions League’ van Nederland. Reden voor gedeputeerde Roy de Witte om de camping in Mariënberg te bezoeken.

“Nederlanders hebben door corona hun eigen land herontdekt en dat is ook in Overijssel goed merkbaar. Ik ben blij om vandaag op de Pallegarste te horen dat ondanks een slecht voorjaar de campings -en ook vakantieparken- afgelopen jaar toch een redelijk goed seizoen hebben gedraaid. Ook voor dit jaar ziet het er voor hen positief uit. Steeds meer toeristen weten Overijssel te vinden. Als provincie leveren we een bijdrage aan het aantrekkelijk maken van onze provincie voor gasten, bezoekers en toeristen. Samen met ondernemers, onderwijs en overheden zetten we ons daar in Overijssel voor in. Daarom ben ik er ook best trots op dat zoveel campings in Overijssel het predicaat TOPcamping dragen.”, aldus de gedeputeerde.

Eigen land herontdekt

Overijssel raakt meer en meer in trek bij kampeerders en andere vakantiegangers. De meeste campings gaan vanaf 1 april open, vanwege Covid-19 zijn er wel beperkende maatregelen. Ook op camping de Pallegarste blijven de horeca en het zwembad nog dicht. Voor de eigenaren Marcel en Marinke Schuldink ziet het nieuwe seizoen er vooralsnog goed uit. “Zolang het sanitair open mag blijven, komt het goed,” zegt Marinke Schuldink. Voor de meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren zit de camping nagenoeg volgeboekt en ook voor de zomer hebben al veel Nederlandse gasten gereserveerd. Dat De Pallegarste nu behoort tot een van de zestien TOPcampings van Overijssel is voor de eigenaren een hele eer. “Daar doe je het voor,” zegt Marinke Schuldink. Zij hebben de afgelopen jaren dan ook flink geïnvesteerd. In 2018 werd het sanitair – dat aan veel eisen moet voldoen volgens de ANWB - geheel vernieuwd en ook de horeca en het zwembad met glijbanen zijn aangepakt.

Derde regio

In Nederland zijn er in totaal 55 campings die het predicaat TOPcamping van de ANWB hebben gekregen. Europees gezien is Overijssel de derde regio met TOPcampings. Alleen het Catalunya van Spanje en Veneto in Italië hebben als regio net iets meer TOPcampings dan Overijssel.