Informatiebijeenkomst afsluiting N34: J.C. Kellerlaan-Coevorden

Gepubliceerd op 21 juni 2018

Op woensdag 27 juni 2018 organiseert de provincie Overijssel samen met de gemeente Hardenberg en de aannemerscombinatie FLOOW een informatiebijeenkomst over de afsluiting van het deel van de N34 vanaf het kruispunt J.C. Kellerlaan tot aan ’t Klooster bij Coevorden.

Van 3 september tot en met 10 november is dit deel van de weg afgesloten. De bijeenkomst vindt plaats tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij het Projectbureau van de N34 aan de JC Kellerlaan 22 (gebouw van Van Dijk Bouw). Belangstellenden kunnen vrij inlopen om kennis te nemen van de planning, de uitvoering van de werkzaamheden en om vragen te stellen.

Vanaf eind augustus tot medio november wordt de N34 op verschillende plaatsen afgesloten voor al het verkeer:

  • De N34 vanaf de N343 tot en met de JC Kellerlaan is van 29 augustus tot 2 september afgesloten voor al het verkeer. Tijdens deze afsluiting wordt het nieuwe viaduct aangesloten op de J.C. Kellerlaan en de N34 en worden de markeringen en verkeersborden op de weg geplaatst. Tijdens de 5 daagse afsluiting kan de bypass vanaf de J.C. Kellerlaan naar Coevorden gebruikt worden.

  • De N34 vanaf de JC Kellerlaan tot aan Coevorden (inclusief Klooster) wordt vanaf 3 september tot 10 november afgesloten voor al het verkeer. Tijdens deze 10 weken durende afsluiting wordt de rijbaan over 11 kilometer vernieuwd en verbreed, duurzame bermverharding aangelegd, viaduct de Vaart vervangen en de tunnels bij de Pothofweg en Holthonerweg geplaatst. De omleidingsroutes voor het verkeer worden met borden aangegeven. Alle percelen langs de weg blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk.

Na de afsluiting van de N34 worden de toe- en afritten van de twee nieuwe tunnels afgebouwd. De N34 hoeft hiervoor niet afgesloten te worden. Deze werkzaamheden duren tot eind 2018.

Regionale stroomweg

De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op vele plaatsen aan het verbeteren van de wegen. Eén van die wegen is de N34, een belangrijke schakel tussen het noordoosten van de provincie Overijssel en het zuidoosten van de provincie Drenthe. De N34 wordt ingericht als regionale stroomweg, wat betekent dat verschillende gelijkvloerse overgangen, met of zonder verkeerslichten worden verwijderd of vervangen door tunnels en een viaduct. De uitritten van woningen krijgen een aansluiting op de parallelweg. Door de ombouw van de N34 kan het verkeer straks veilig en met 100 kilometer per uur doorrijden.