Ganzensluis Kampen

Gepubliceerd op 12 november 2019

Ganzensluis en bootje
ganzensluis met skyline Kampen
Ganzensluis en bootje
Ganzensluis
Ganzensluis

Contact

Omgevingsmanager

Eberlien Scholing-Visschers

Telefoon: 06 10 45 46 96
E-mail: ganzensluis@overijssel.nl

Renovatie Ganzensluis Kampen

De Ganzensluis in Kampen is gebouwd in 1938 en verbindt het Ganzendiep met de IJssel. De sluis is een monument en wordt voor het grootste deel gebruikt door pleziervaart. Van 4 november 2019 tot 1 april 2020 wordt de sluis grondig gerenoveerd. De sluis is dan buiten gebruik waardoor er geen vaarverkeer mogelijk is. Vanaf het nieuwe vaarseizoen kan de pleziervaart weer gebruikmaken en genieten van deze bijzondere en gezichtsbepalende sluis.

Renovatie

De Ganzensluis wordt flink onder handen genomen. Dat is onder andere nodig om te voldoen aan alle geldende veiligheidseisen. Naast herstelwerkzaamheden en het moderniseren van de technische installatie gaan de sluisdeuren er tijdelijk uit en krijgt het sluiswachtershuisje een opknapbeurt.

Sluisdeuren

De sluisdeuren gaan terug naar de fabriek voor een volledige renovatie. Door de sluisdeuren te renoveren en opnieuw te gebruiken, werkt de provincie mee aan een duurzame circulaire economie. Volgens de planning van de aannemer, Machinefabriek Emmen, worden de sluisdeuren er medio januari 2020 uitgehesen. Eind februari plaatst de aannemer de deuren weer terug

Renovatie karakteristieke sluiswachtershuisje

Ook het sluiswachtershuisje krijgt een grondige make-over. Het krijgt een compleet andere indeling en het wordt geïsoleerd. Van buiten verandert het huisje niet. De monumentencommissie van de gemeente Kampen is betrokken geweest bij de renovatieplannen.

Veiligheid rond de sluis

De sluis is nu nog vanaf één kant direct toegankelijk. Omdat dit onveilige situaties kan opleveren, plaatst de provincie ook aan die kant een hek. Dit hek is in de stijl van het hek dat nu voor het sluiswachtershuisje staat.

Planning

Via deze site houden we u graag op de hoogte. De uitvoering start op 4 november 2019 en duurt tot 1 april 2020. In de komende weken werken we de planning verder uit. Deze publiceren we op deze site.