Verkoop natuurgronden

Gepubliceerd op 10 augustus 2017

De provincie verkoopt een aantal kavels natuurgrond gelegen in Twente. Om welke percelen het gaat, kunt u hieronder per plaats zien:

Voor informatie omtrent de verkoop van onderstaande kavels kunt u contact opnemen met Hofrijck, bureau voor taxaties en onteigeningen te Holten.

Overzicht percelen natuurgrond in de verkoop
plaats kadastrale code grootte

Lonneker

LNK00 AC 243

17.065 m2

Lonneker

LNK00 AC 253

10.905 m2


Verkoop en realisatie natuurgrond

De provincie geeft particulieren en natuurorganisaties de mogelijkheid om met natuur ingerichte grond te kopen en te beheren.

Bij de verkoop stelt de provincie eisen aan het beheer. De provincie wil graag dat de kwaliteit van het beheer op orde is. Daarom moet de koper zich laten certificeren. Via certificering vindt u hier meer informatie over.

Ook worden in de koopovereenkomst kwalitatieve verplichtingen opgenomen.

Via het Subsidiestelsel Natuur en Beheer kunt u een aanvraag voor subsidie doen. Via subsidieregeling vindt u hier meer informatie over.

Jachtcontract

Er zijn percelen die worden verkocht waar een jachtrecht op rust. Tegen een kleine vergoeding heeft een particulier of Wildbeheereenheid dan het recht op de grond te jagen. Dit ligt vast in een jachtcontract van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV). Deze contracten gelden vaak voor een duur van 6 of 12 jaar. Daarna kan de eigenaar zelf besluiten de jacht voort te laten duren of te beëindigen.