Overijssel maakt ruimte!

Gepubliceerd op 20 januari 2017

Uitnodiging

Op vrijdag 17 februari organiseert de provincie “Overijssel maakt ruimte’, hét debat van 2017 over vier actuele ruimtelijke uitdagingen. Nieuwe opgaven, nieuwe verhoudingen en een nieuwe wet vragen om een andere manier van samenwerken, anders kijken naar de uitdagingen en anders handelen in de praktijk.

Tijdens deze dag verkennen we samen in masterclasses en een debat hoe we dat in Overijssel (gaan) doen. Voor deze inspiratiedag nodigen wij u van harte uit bij Hazemeijer in Hengelo. We hebben een gevarieerd en interessant programma voor u samengesteld.

3D ruimtelijk model voor energieopwekking

Als kers op de taart wordt tijdens deze dag het 3D ruimtelijk model voor energieopwekking aan u gepresenteerd. Met dit model kan de ruimtelijke impact van energieopwekking, zoals zon- en windenergie, in beeld gebracht worden. Het model is zowel bedoeld voor beleidsvorming als voor analyse en ontwerp van concrete projecten.

Masterclasses

U kunt op de bijeenkomst twee masterclasses bijwonen. Hieronder vindt u een korte uitleg van de masterclasses:

1. Energie en duurzaamheid

Wat zijn groene cirkels en wat kunnen ze betekenen voor de Overijsselse praktijk? Met Menko Wiersema (Provincie Zuid-Holland) en Dominique Doedens (Doedens & Partners).

2. Landschap en kwaliteit

Wat betekenen de nieuwe opgaven voor het landschap en hoe kunnen die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit? Met Jandirk Hoekstra (H+N+S Landschapsarchitecten) en Theo de Bruijn (Saxion Hogeschool).

3. Stedelijke ontwikkeling

Hoe maken we de binnenstad weer vitaal en hoe werken we daarin samen?Wat is ieders rol? Met Alfred Bolks (VanWonen), Peter Groot (DTO) en Jeroen van de Ven (gemeente Venlo).

4. Omgevingswet

Wat gaat de Omgevingswet voor verandering brengen en wat betekent dat voor mij? Met Co Verdaas (Over Morgen), Ingrid Kalkhoven (provincie Overijssel) en Jan Nabers (bestuursdienst Ommen-Hardenberg).

U kunt zich aanmelden via onderstaande link.

Aanmelden Overijssel maakt ruimte!

Wij kijken uit naar uw komst en inbreng tijdens deze inspirerende dag.