Aanmeldingsformulier 15 maart


Ook dit jaar gaan we weer aan de slag met de omgeving! Op 15 maart organiseren we een bijeenkomst met de onderwerpen: hoe betrekken we de nieuwe raden bij de Omgevingswet en de energietransitie in de ruimtelijke ordening.

Voor ambtenaren RO/Omgevingswet

Deel 1

Bij veel gemeenten vormt het gesprek met de gemeenteraad over de Omgevingswet een uitdaging. Hoe zet je de raad in positie en betrek je hen bij de kansen en uitdagingen die op dit gebied op de gemeente afkomen? Op basis van de werkvorm ‘Raad in Beraad’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, VNG, Raadslid.nu en de Vereniging van Griffiers zullen Alinda van Bruggen en Jaimi van Essen ervaringen uitwisselen. Inmiddels hebben meer dan 40 gemeenten deze werkvorm gehanteerd om de raad mee te nemen bij de implementatie van de Omgevingswet.

Deel 2

De energietransitie: dé ruimtelijke opgave met stip. De komende jaren zullen immers honderdduizenden installaties en netwerken ruimtelijk moeten worden geaccommodeerd in de steden, dorpen, op het platteland en in de natuur. Of, zoals voormalig Rijksadviseur voor het Landschap Dirk Sijmons het zo treffend stelt: ruimte is hét toernooiveld van de energietransitie.

Je komt alles te weten over het nieuwe beleid voor zonnevelden

Ervaring van pilot gemeenten over hoe je energietransitie onderdeel maakt van je gemeentelijke omgevingsvisie en ruimtelijke plannen.

Conclusies en tips van Saxion studenten n.a.v. hun onderzoek Energie Bewuste Ruimtelijke Ordening.

Concept Programma

9.15 uur Inloop met koffie en thee

deel 1

9.30 - 10.30 uur: "Raad in Beraad"

10.30 - 10.45 uur: pauze

deel 2

10.45 - 12.30 uur: Energie en Ruimte: opgaven en actualiteit, David de Jong – provincie.

12.30 uur: lunch en kennisuitwisseling

Locatie:

Provinciehuis, Luttenbergstraat 2, Zwolle

Stap 12
Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Uw gegevens
Ik meld mij aan voor het programma *
ik lunch mee *