Technology Base Twente

Gepubliceerd op 26 september 2018

twente landingsbaan vliegveld
twente
techbase1200

Waarom Technology Base?

De voormalige vliegbasis Twenthe is in totaal 500 hectare groot en ligt tussen Enschede, Oldenzaal en Hengelo. Het biedt vele mogelijkheden voor ondernemers, inwoners van Twente en toeristen. De Technology Base ligt in het gebied van de voormalige luchtmachtbasis. Het is een ruige plek met historische gebouwen in een groene omgeving, met een unieke lange start-/landingsbaan.

Pionieren, vernieuwen en opleiden

Voor ondernemers is het een goede locatie om te pionieren, uit te proberen (drones), te vernieuwen (internationale ontwikkel-, demonstratie- en productiezone voor Advanced Materials and Manufacturing) en grote aantallen mensen te trainen en op te leiden. Zo traint de Twente Safety Campus (TSC) jaarlijks tussen de 5.000 en 7.000 mensen op rampscenario’s.

Werkgelegenheid

Het gebied is lange tijd een vliegbasis van de Koninklijke luchtmacht geweest. De sluiting van de voormalige vliegbasis Twenthe (eind 2007) leverde een verlies van circa 2.500 directe en indirecte arbeidsplaatsen op.

Het compenseren van dit banenverlies stond centraal in de plannen van Rijk, provincie Overijssel en gemeente Enschede, naast de ontwikkeling van nieuwe natuur. Maar tegelijkertijd was het beschikbaar komen van dit gebied ook een uitgelezen kans om een invulling te zoeken die bijdraagt aan de noodzakelijke verbetering van de economie van Twente.

De verwachting is dat de ontwikkeling van Technology Base een werkgelegenheid oplevert van 1.000-1.400 arbeidsplaatsen (fte).

Meer informatie

Video Technologybase: wat gebeurt er precies op de voormalige vliegbasis Twenthe?

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met A. Wong-A-Kiem, via ae.wong-a-kiem@overijssel.nl of 038-499 8751.