Netwerkevent Ruimte, Wonen & Retail

Gepubliceerd op 4 november 2019

Samen op zoek naar antwoorden en oplossingen voor de ruimtelijke vraagstukken van vandaag en morgen.

Ruimdenkers gezocht!

De afgelopen jaren hebben we een flink aantal stappen gezet om steden en kernen vitaal te houden. We hebben een Overijsselse aanpak ontwikkeld die zich kenmerkt door netwerken, verbinden en doen. Denk hierbij aan de Stadsbeweging en de Woonkeuken. Maar de opgaven in Overijssel worden complexer. We zien steeds vaker regionale, provinciale en zelfs landelijke thema’s die om visie en keuzes vragen. Het is tijd om verder te bouwen en te werken aan concrete projecten.

U komt toch ook naar ons netwerkevent?

Op 8 november a.s. organiseren we daarom een netwerkevent waarbij we denkers en doeners uitdagen om met elkaar en met een frisse blik naar de vraagstukken van vandaag en morgen te kijken. We zijn ervan overtuigd dat u aan deze dag een waardevolle bijdrage kunt leveren en nodigen u daarom van harte uit om deze dag aanwezig te zijn. U doet toch zeker ook mee? Het programma vindt plaats van 11.30 uur tot 17.00 uur. U kunt hier het volledige programma vinden.

Datum en tijd

  • Vrijdag 8 november
  • 11.30 - 17.00 uur
  • Hazemeijer Hengelo (Hazemeijerstraat 400, 7555 RJ Hengelo)

Aanmelden

Toegang tot het evenement is gratis. Aanmelden kan via het aanmeldformulier netwerkevent Ruimte, Wonen & Retail.

Programma

Tijdstip Onderdeel
11.30 uur Inloop met lunch
12.30 uur Opening door dagvoorzitter, interviews met wethouder Gerard Gerrits (Hengelo), gedeputeerde Monique van Haaf, lezing door Coen Teulings en een panelgesprek met diverse experts
14.00 uur Eerste ronde deelsessies:
  • Deelsessie Wonen: 'Bouw mee aan de Woonagenda van Overijssel'
  • Deelsessie Stad en Retail: 'De crisis is voorbij en de leegstand neemt toe'
14.45 uur Tijd voor een sprong in het diepe! Gebiedsontwikkeling anno nu. Laat u meevoeren door verhalen uit de praktijk en spring met ons mee!
15.15 uur Tweede ronde deelsessies:
  • Deelsessie Stad en Land: 'Bouw verder aan de verbinding tussen Stad en Land'
  • Deelsessie Stad en Retail: 'De crisis is voorbij en de leegstand neemt toe'
16.15 uur Borreltijd! Met een terugblik op de dag, verzorgd door gedeputeerde Monique van Haaf

Direct aanmelden

Contact

Iris Boers

E-mail: netwerkevent@overijssel.nl

Lezing Coen Teulings

Coen Teulings

Econoom Coen Teulings verzorgt deze middag een lezing over duurzaamheid en gebiedsontwikkeling. Momenteel is Teulings als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Eerder was hij directeur van het Centraal Planbureau, hoogleraar aan de University of Cambridge en was hij part-time verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Expertpanel

Afbeelding 3 poppetjes in gesprek

Onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink gaan de volgende panelleden met elkaar in gesprek:

Deelsessie Wonen: 'Bouw mee aan de Woonagenda van Overijssel!'

Beeldwonen

We gaan deze middag met elkaar in gesprek over de woonopgaven in de verschillende regio’s van Overijssel. Welke onderwerpen en projecten horen volgens u op de Woonagenda? Laat het ons weten tijdens deze kickstart van de Woonkeuken.

Daarnaast leert u deze middag over de Woonimpuls, geïnitieerd door de Rijksoverheid. En: we doen het Rijk een interessant Overijssels aanbod! Wilt u weten welk aanbod we gaan doen? Meldt u zich dan snel aan voor deze sessie!

Deelsessie Stad en Retail: 'De crisis is voorbij en de leegstand neemt toe!'

mensen lopend in een winkelstraat

Het lijkt een tegenstelling en toch is het waar: de leegstand neemt weer toe.  Alle hens aan dek dus! Doe mee met deze deelsessie en lever een actieve bijdrage aan het vraagstuk: welke concrete acties gaan we met elkaar de komende periode oppakken? Met onder andere Peter Brouwer (binnenstadmanager Deventer), Oedsen Boersma (SITE Urban Development) en Rene Vierkant (Vastgoedspecialist).

Deelsessie Stad en Land: 'Bouw verder aan de verbinding tussen Stad en Land.'

kompas oost

Tijdens deze sessie gaan we met elkaar op zoek naar de verbinding tussen ‘stad en land’: welke verbinding ligt er en hoe ziet deze er uit? Eén ding weten we zeker: het vraagt om een andere manier van besturen en werken. De afgelopen jaren hebben we al een basis gelegd met het netwerk ‘Overijssel op Streek’. Het heeft onder andere de Streekwijzer opgeleverd. Het is tijd om verder te bouwen: welke belangrijke thema’s kunnen we de komende periode bij de kop pakken? En hoe gaan we dat organiseren? Tijdens de sessie zullen we ook een aantal dilemma’s met elkaar delen. Bent u nog niet eerder naar een van onze sessies geweest? U bent van harte welkom want ook frisdenkers hebben we nodig!