Informatie voor adviseurs

Gepubliceerd op 21 december 2017

Wanneer uw klant een asbestdak heeft, heeft hij voor de aanpak behoefte aan goed en gericht advies. Zijn er financiële en fiscale mogelijkheden om de kosten te verlagen als het gaat om verwijdering of vervanging van een asbestdak? Hoe zit het met de verzekering? Welke risico’s lopen klanten, nu en in de toekomst? Niets is duidelijker dan tekst en uitleg (rekenmodellen) over kostenverlagende opties voor verwijdering of vervanging van een asbestdak. Op basis van onze ervaringen hebben we de nodige informatie voor u samengesteld.

Financiële en fiscale opties

De vervanging van een asbestdak vraagt om een financiële investering. Voor een gedegen financieel plan bent u voor hen de aangewezen partij voor dit advies. U kent de ondernemer, zijn persoonlijke situatie en wensen.

Er zijn meerdere mogelijkheden waar een ondernemer gebruik van kan maken om de kosten voor dakvervanging zo laag mogelijk te houden. We hebben een aantal rekenvoorbeelden (met een indicatie van de kosten voor het vervangen van een asbestdak) en diverse financiële en fiscale mogelijkheden voor u op een rij gezet. Kosten dakvervanging:

Kosten verlagen: komt: financiële en fiscale opties

LET OP

Diverse mogelijkheden vragen tijd. Voor uw klant is het belangrijk om hier op tijd mee te starten.

Voorbeelden succesvolle bedrijven en coalities

Op het moment zijn er in Overijssel en omgeving diverse aanbieders met een interessant aanbod voor het verwijderen van een asbestdak of het plaatsen van een nieuw (duurzaam) dak. Er drie soorten aanbieders:

  • Individuele bedrijven die een onderdeel van de vervanging kunnen verzorgen
  • Een combinatie van bedrijven die gezamenlijk een deel van de vervanging kunnen verzorgen
  • Een combinatie van bedrijven die samen een totaaloplossing bieden en uw klant alles rondom dakvervanging uit handen nemen.

Bedrijven en coalities die mogelijk een passend aanbod bieden voor uw klant.

Algemene informatie en links

Er is veel informatie te vinden over asbest, het asbestdakenverbod en over dakverwijdering en dakvervanging. Waar vindt u wat?