Hoe ZP Netwerk Raalte een brug slaat naar het MKB

Gepubliceerd op 12 juni 2019

ZP Netwerk Raalte maakte gebruik van de subsidie voor ZP Netwerkbijeenkomsten om een brug te slaan tussen zelfstandige professionals (ZP’ers) en mkb'ers.

ZP'ers en MKB-ers praten met elkaar op een netwerkevenement

Andere opzet

Vanessa Holtkuile, Voorzitter van ZP Raalte, is enthousiast. “Om mkb’ers te bereiken moet je bijeenkomst een andere opzet hebben dan voor ZP’ers.

Wij zijn gewend met een klein budget eenvoudige bijeenkomsten voor ZP’ers te organiseren, maar daar krijg je de mkb’ers niet naar toe. Dat moest dus anders,” legt Vanessa uit. “We hebben daarom in samenwerking met de twee grootste ondernemersnetwerken in de gemeente Raalte een mooi netwerkevent georganiseerd met inspirerende sprekers en interessante workshops voor alle ondernemers in Raalte. Alle ondernemersverenigingen in de gemeente waren uitgenodigd en er kwamen bijna 300 mensen.

Erg mooi, want zo kom je mensen tegen van buiten je netwerk en doe je nieuwe contacten op.”

Warm netwerk

Om nog meer ontmoetingen te organiseren heeft het ZP Netwerk ook een speeddate gehouden waar ondernemers uit Raalte kennis konden maken met ZP’ers.

“ZP Raalte is warm netwerk van bijna 40 leden. We zijn elkaars collega’s en helpen elkaar verder. Een ZP’er ontmoet hier collega-ZP’ers in een vergelijkbare situatie als waar hij of zij zelf in zit. De bijeenkomsten hebben een positief effect op de ZP’ers.

Juist de ZP’ers die van nature niet zulke netwerkers zijn, zijn heel enthousiast over de bijeenkomsten. Omdat het vanuit hun eigen ZP Netwerk werd georganiseerd, kwamen zij ook naar de bijeenkomsten en leverden de bijeenkomsten hen ècht wat op.”

Aanrader

Vanessa kan het ieder ZP netwerk aanraden om van de subsidieregeling gebruik te maken. “Sterker nog, ik heb het al regelmatig aangeraden aan ZP’ers! Veel ZP’ers willen hun zakelijke netwerk uitbreiden met mkb’ers. Dan werkt het als je elkaar kunt ontmoeten, even een praatje kunt maken. Als je elkaar spreekt, leer je elkaar beter kennen en weet je beter wat een ander doet, je gunt elkaar eerder wat en hierdoor verwijs je eerder naar elkaar door. Als je als ZP Netwerk de brug wil slaan naar het mkb, is dit een hele goede steun in de rug.”