Internationaal zaken doen

Gepubliceerd op 24 mei 2018

Bedrijven die internationaal actief zijn, groeien sneller en bieden meer werkgelegenheid. Via Go4export ondersteunen wij daarom Overijsselse MKB-ers die gaan exporteren of die meer uit hun export willen halen.

Go4export

Wilt u internationaal zaken doen, exporteren en nieuwe afzetmarkten aanboren? Go4export informeert en ondersteunt Overijsselse ondernemers die gaan exporteren of die meer uit export willen halen.

Op de website van Go4export vindt u informatie over onder andere:

  • lokale, provinciale en nationale initiatieven voor exportbevordering
  • evenementen en activiteiten
  • de inzet van studenten bij internationalisering van uw bedrijf
  • deelname aan handelsmissies en beurzen.

Gratis e-commerce quick scan

Bedrijven die voor hun export online kanalen willen inzetten, kunnen gebruik maken van de Go4export-voucher. Met de voucher kunt u gratis een quick scan laten maken van uw e-commerce kansen bij ondernemen met het buitenland. Per jaar zijn er 20 vouchers beschikbaar.

Handelsmissie naar China in september 2018

In september 2018 organiseert Go4export een handelsmissie naar China onder leiding van gedeputeerde Van Hijum. Heeft u een bedrijf in een van de sectoren milieutechnologie, machinebouw of agro-business en horticultuur? En wilt u uw afzetkansen op de Chinese markt verkennen? Meld u dan aan voor deelname aan deze missie.

Over de jaarlijkse handelsmissies naar China

De provincie Overijssel heeft al jaren een goede relatie met de provincie Lyaoning in Noord-Oost China. Enschede heeft een stedenband met de havenstad Dalian. Om onze netwerken voor het Overijssels MKB nog beter te ontsluiten, organiseert Go4export ieder jaar een handelsreis naar China. In 2017 namen 13 bedrijven deel aan deze handelsmissie onder leiding van gedeputeerde Boerman.

Contact

Jacques van Steenbergen
038 499 7532
j.v.steenbergen@overijssel.nl

China 2