12 en 13 mei Europa Kijkdagen

Gepubliceerd op 9 mei 2017

Tijdens de ‘Europa om de hoek’ Kijkdagen op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei openen 3 bijzondere projecten in Overijssel hun deuren voor publiek. Zij laten zien wat zij – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

In Enschede kun je op vrijdagmiddag 12 mei van 14.00 tot 16.00 uur een rondleiding krijgen bij het bedrijf Demcon. Demcon is onder andere leverancier van moderne technologie voor medische producten. Bijvoorbeeld van een instrument dat bij operaties kan voelen en terugkoppelen aan de chirurg. Tijdens de rondleiding leggen medewerkers van het bedrijf uit hoe verschillende producten tot stand komen.

In Nijverdal is de sterrenwacht in het Buitencentrum op de de Sallandse heuvelrug geopend. Van 12 tot 17 uur kun je beide kijkdagen een bezoek brengen. Verder organiseert Staatsbosbeheer een natuurwandeling op vrijdag 12 mei van 14-16 uur.

In Zwolle is de schapenmelkerij de Vreugdehoeve open. Hier is ook een informatiepunt van Natuurmonumenten. Zij organseren op 13 mei van 10-12 uur een natuurwandeling vanaf de Vreugdehoeve.

Voor al deze activiteiten is aanmelden verplicht. Dit kan via de website http://www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.