Tentoonstelling toont resultaten Europese investeringen

Gepubliceerd op 8 mei 2017

In de hal van het provinciehuis in Zwolle is van 9 t/m 24 mei een tentoonstelling te zien over projecten die tot stand kwamen met behulp van geld uit Europa, regio en rijk. Van Almelo tot Zwolle en van Deventer tot Hengelo: de investeringen stimuleerden de regionale economie en maakten de steden én de regio aantrekkelijker en levendiger.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Met behulp van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, EFRO, is in Overijssel flink geïnvesteerd. Met 164 miljoen euro aan Europees geld is er ruim 367 miljoen euro aan investeringen van bedrijven, instellingen en overheden uitgelokt. Daarmee is er een half miljard benut voor de vernieuwing van bedrijven en productieprocessen, de ontwikkeling van een optimaal vestigingsklimaat en het vergroten van de aantrekkelijkheid voor de inwoners om hier te wonen en te verblijven”.

Van Almelo tot Zwolle, van bedrijventerrein tot kunstroute

De tentoonstelling laat de resultaten zien van het GO-EFRO programma voor Overijssel. Voorbeelden van projecten uit Almelo, Deventer, Hengelo en Enschede komen voorbij. Ook komen specifiek Zwolse projecten aan bod. Bijvoorbeeld van de ontsluitingsweg die zorgde voor een snelle verbinding tussen rijksweg A28 en bedrijventerrein Voorst. Een essentiële schakel in de regionale verbinding van de A28 richting Kampen en Zwartewaterland. Of de kunstroute van het station naar de binnenstad. Door de kunstwerken is niet alleen een aantrekkelijke maar ook een duidelijke route naar de stad ontstaan. Een ander voorbeeld is het bedrijf Medical2Market op het Polymer Science Park dat een innovatief product ontwikkelde die complicaties bij bloedtransfusies vermindert en zorgkosten verlaagt.

Wethouder René de Heer: “De EFRO-bijdragen gaven ons als gemeente de kans om projecten die we toch al wilden doen duurzamer en integraler aan te pakken. Ze gaven ook ruimte om extra projecten uit te voeren die we anders in tijden van economische crisis naar achteren hadden moeten schuiven. Met deze fondsen kunnen we als gemeente nog beter en sneller werken aan een aantrekkelijke en goed bereikbare stad, belangrijk voor de economie van de regio. Ik hoop dan ook dat we er nog lang gebruik van kunnen blijven maken.”

De tentoonstelling is te bezichtigen van 9 t/m 24 mei 2017, in de hal van het provinciehuis in Zwolle, Luttenbergstraat 2 in Zwolle. U kunt hier van 09.00 tot 17.00 uur terecht.