Economie

Gepubliceerd op 11 december 2018

Overijssel besteedt aandacht en geld aan het Midden- en kleinbedrijf (MKB) en maakt de provincie aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven. Vooral familiebedrijven, zelfstandige professionals, sociale ondernemingen en snel groeiende bedrijven krijgen specifieke ondersteuning.

Het verbeteren van de combinatie arbeidsmarkt en onderwijs is ook een belangrijk punt. Net zoals aanmoediging voor innovatie, ondernemerschap en internationaal zaken doen.

smartphone met grafiek

Contact

Eenheid Economie

Telefoonnummer: 038 499 88 99

Hulp bij ondernemen

Hulp bij ondernemen

Het programma ‘Versterken MKB en Ondernemerschap' helpt u bij de start van uw onderneming, het versterken van de organisatiekracht, financieringsmogelijkheden en organisatorische innovatie.

Hulp bij innovatie

Hulp bij innovatie

Provincie Overijssel helpt ondernemers op weg die willen innoveren. Dat doen we met een groot kennisnetwerk, subsidies en leningen.

Onderwijs en werk

Onderwijs en werk

Er zijn veel banen waarvoor geen goed opgeleid personeel te vinden is. Er komen ook steeds nieuwe beroepen. Daarnaast zijn er veel mensen zonder werk. Wij werken samen met ondernemers en scholen om mensen opnieuw op te leiden zodat zij een nieuwe baan kunnen krijgen.

Nieuwe Energie Overijssel

Nieuwe energie overijssel

In 2023 komt 20% van alle energie in Overijssel uit nieuwe (duurzame) energiebronnen zoals wind, zon, biomassa, bodem en water. Dat is het doel van het programma Nieuwe Energie Overijssel. De aanpassingen die daarvoor nodig zijn aan onder andere woningen en gebouwen leveren de komende jaren veel banen op.

Europese subsidies

Europese subsidies

De Europese Unie geeft via de provincie Overijssel elk jaar tientallen miljoenen euro's aan subsidies. Dit geld is voor de ontwikkeling van de Overijsselse economie en het platteland. Hiervoor is het Europaloket.

Internationaal zaken doen

Internationaal zaken doen

Heeft u hulp nodig bij het zaken doen in het buitenland? Via Go4export helpen wij Overijsselse MKB-ers die gaan exporteren of hun export willen verbeteren.

Goede werklocaties

Goede werklocaties

Overijssel is een aantrekkelijke provincie om uw onderneming te vestigen. Samen met gemeenten zorgen wij voor goed ingerichte bedrijventerreinen en winkelgebieden (werklocaties).