Duurzaam Overijssel: mooi, leefbaar en toekomstbestendig

Gepubliceerd op 4 september 2019

Carpool elektrisch naar je werk, of pak de fiets

De provincie is partner van het programma Beter Benutten Zwolle Kampen. Zwolle Kampen is een bereikbare en gastvrije regio. De regio hoort al jarenlang tot de best economisch presterende regio’s van het land. Toch staat de goede bereikbaarheid en de doorstroming van het verkeer door de groei van de (auto)mobiliteit onder druk. Om voor bezoekers, werknemers en klanten goed bereikbaar te blijven werken overheid en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren.

Het uitgangspunt hierbij is het beter benutten van de bestaande infrastructuur. Samen creëren we slimme en aantrekkelijke reisalternatieven voor meer vrijheid in werk- en reistijden. Circa 70 bedrijven doen mee om hun medewerkers bijvoorbeeld met de fiets of het OV of buiten de spits te laten reizen. Samen zorgen we voor een comfortabele manier van reizen en verblijven naar en in de regio Zwolle Kampen.

Bij drukkerij Zalsman in Kampen carpoolen de medewerkers in elektrische auto’s. Of ze komen gewoon op de fiets naar het werk.

Contact

Programma:

Beter benutten

Contactpersoon:

Martijn Abeling
E-mail: M.Abeling@overijssel.nl
Telefoon: 038 499 84 31