Unieke portretten in Provinciehuis Overijssel

Gepubliceerd op 29 juni 2017

Fototentoonstelling ‘You and I in de wijk’

Van 26 juni tot 25 augustus 2017 is in het Provinciehuis in Zwolle de reizende fototentoonstelling ‘You and I in de wijk’ te zien. De tentoonstelling omvat foto’s van verschillende generaties Zwollenaren in de wijken Assendorp en Stadshagen. Naast de beeldverhalen worden ook de winnende foto’s van de fotowedstrijd ‘You and I voor amateurs en professionals’ getoond. De tentoonstelling is tot stand gekomen binnen het project World Press Photo 16 – KidsRights – You and I, die in de Grote Kerk in Zwolle te zien was van 8 maart tot 3 april. Daarna is de tentoonstelling op reis gegaan: van 12 april tot 12 juni in Hogeschool Windesheim en in de zomer in het provinciehuis.

Fototentoonstelling You and I - in de wijk

De vakjury onder leiding van voorzitter Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, heeft vijf foto’s genomineerd. De eerste prijs is gegaan naar Suzanne Hinne met haar foto ‘Before you leave’. De tweede prijs naar Joyce Netteb voor haar foto ’Trots op jou’ en de derde prijs naar Pauli Gerritsen voor haar foto ‘Isolement’. Marjan van der Lingen, Zwolse fotograaf, heeft de publieksprijs gewonnen met haar foto ‘Moment van tederheid bij afscheid’. Twee genomineerde fotografen kregen een eervolle vermelding: Els Mondt met ‘Het Toetje’ en Bea Mol met ‘Van mens tot mens’. De publieksprijzen voor de beeldverhalen van ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen zijn gegaan naar Frederik van Munster met als titel ‘De hoge spoorbrug verbindt’ en Levi Monsterman, leerling van de Jenapleinschool, met zijn beeldverhaal ‘Ons plein in de winter’.

De fototentoonstelling ‘You and I in de wijk’ is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. De tentoonstelling is te zien van maandag tot en met vrijdag 08.00-17.00 uur, Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 Zwolle.

Voor meer informatie over de tentoonstelling:

Fieke van ’t Riet, projectleider WPP16, 06 22218109, f.vantriet@grotekerkzwolle.nl