Opruimen installaties met hijskraan

Gepubliceerd op 24 december 2019

Het opruimen van de installaties op het terrein is in volle gang. Vorige week zijn de twee blauwe containers van de stoominstallatie ontmanteld. Met een enorme hijskraan zijn de containers van het platform waar het velen jaren heeft gestaan verplaatst naar de zijkant van de keet.

De slangen en injectiepompen zijn verwijderd, de waterzuiveringsinstallatie is weg. Allemaal voorbereidende werkzaamheden om zo spoedig mogelijk de damwanden te trekken. We hopen dat te kunnen doen in februari 2020. Zodra we de exacte datum weten, krijgt u daarover bericht via een bouwbrief (direct aanwonenden) of via deze site en die van de gemeente.

Wat wordt er komende weken gedaan?

In de periode van 25 december tot 6 januari 2020 zijn er weinig werkzaamheden gepland. Vanaf de 2e week van januari 2020 gaan de voorbereidende werkzaamheden voor het trekken van de damwanden door. Met de gemeente Olst-Wijhe, de direct omwonenden en met de Omgevingsdienst IJsselland zijn afspraken gemaakt over het meten van geluid en trillingen bij een aantal woningen aan de Benedendijk, het appartement complex en op de locaties Bökkers Mölle en Abbott.

Zodra de vergunning afgegeven is voor het trekken van de damwanden vindt u meer informatie over de planning en uitvoering van de werkzaamheden op deze site en in de bouwbrieven.