Open College: samenwerken aan slimme mobiliteit


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 13:00
Locatie
Brainz, Lübeckplein 68 in Zwolle
Omschrijving

Giro en Tour: hoe organiseer je verkeersplannen rond evenementen slim?

Erik Verschoor, Arcadis

De provincie Overijssel organiseert in november en december in Zwolle vijf open colleges over het onderwerp Smart Mobility (slimme mobiliteit). Het gaat om een serie kennis- en inspiratiebijeenkomsten over toepassingen van slimme mobiliteit in Overijssel. In een Open College Tour gaan adviseurs, ambtenaren, studenten en andere belangstellenden in gesprek en aan de slag. Door te ontdekken, te leren en te doen werken overheden, kennisinstellingen en bedrijven in Overijssel aan de ontwikkeling van steeds slimmere mobiliteit voor gebruikers.

Bij Smart Mobility gaat het om het benutten van kansen, die nieuwe informatie- en communicatietechnologieën ons bieden. Voorbeelden zijn het verbeteren van de informatievoorziening voor de reiziger, het stimuleren van gedragsverandering van weggebruikers om de bestaande infrastructuur beter te benutten en het moderniseren van verkeersmanagement en het beheren van de fysieke infrastructuur.

De open colleges vinden plaats bij Brainz, Lübeckplein 68 in Zwolle (vlak bij het NS-station).

Kosten

De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Smart Mobility op www.overijssel.nl/smartmobility.

Aanmelden

Dat kan door een mailtje te sturen naar AM.Kamerbeek@overijssel.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, vol = vol.

Bijzonderheden

Alle colleges worden gehouden op vrijdagmiddag. Ze beginnen om 13.00 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur, inclusief informeel samenzijn met een hapje en een drankje