Blauwnet

Gepubliceerd op 15 november 2017

aangepaste trein blauwnet

Waarom Blauwnet?

De voordelen van Blauwnet: Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen openbaar vervoerders in Overijssel om het in- en uitchecken makkelijker te maken. De ingangsdatum van Blauwnet is 10 december 2017. Dan zult u ook de palen zien op de diverse Overijsselse stations waarop u centraal kunt inchecken.

 • U reist vanaf 10 december ondanks de verschillende vervoerders, met één check-in en één check-out op de regionale spoorlijnen in Overijssel.
 • Het overstaptarief bus naar trein (en omgekeerd) vervalt in heel Overijssel.
 • Ook vervalt het overstaptarief voor de overstap van bus naar trein (en omgekeerd) in plaatsen die liggen aan onze stations in andere provincies zoals Drenthe of Gelderland.

Let wel: Blauwnet zelf is geen vervoerder. Alleen een makkelijk te herkennen label op de palen. En tot 10 december checkt u nog in- en uit bij de verschillende vervoerders.

blauwnet

Over blauwnet

Alle regionale treinen zijn nu blauw om herkenbaar te maken bij welke treinen je kunt overstappen zonder in- en uit te checken: Blauwnet. De paaltjes waar reizigers in- en uitchecken worden daarom allemaal blauw met blauwnet logo.

Stapt u over van Blauwnet op NS? Dan checkt u uit bij Blauwnet en checkt u weer in bij NS. Dit kunt u doen bij de overstappunten op de perrons.

========================================================

Twents trein in nieuw jasje

Trein op traject Zutphen - Hengelo - Oldenzaal in het blauw

Vanaf zondag 5 november treffen treinreizigers op het traject Zutphen – Hengelo – Oldenzaal hun trein in een nieuw jasje. De eerste Twents trein rijdt vanaf die datum rond in de blauwe provinciale OV-huisstijl. De komende weken worden ook de overige acht treinen voorzien van de blauwe huisstijl. Vanaf 10 december 2017 komen daar ook nieuwe blauwe in- en uitcheckpalen bij op de stations. Reizigers blijven tot 10 december 2017 gewoon in- en uitchecken bij de rode Twents palen op de stations.

Om welke lijnen en vervoerders gaat het?

 • Zwolle - Kampen: Keolis Nederland. Vragen? Bel 088 033 13 60
 • Zwolle - Enschede: Keolis Nederland. Vragen? Bel 088 033 13 60
 • Zwolle - Emmen: Vechtdallijnen. Vragen? Bel 0900 202 20 22
 • Almelo - Hardenberg: Vechtdallijnen. Vragen? Bel 0900 202 20 22
 • Zutphen - Hengelo: Twents. Vragen? Bel 088 033 13 60
 • Hengelo –Oldenzaal: Twents. Vragen? Bel 088 033 13 60
 • Hengelo - Bielefeld: Keolis Duitsland - u reist met Blauwnet op de Nederlandse stations. Hiervoor checkt u in en uit bij de blauwe palen.
 • Enschede - Gronau: DB - u reist met Blauwnet op de Nederlandse stations. Hiervoor checkt u in en uit bij de blauwe palen
blauwnedpaal

Welke abonnementen zijn hier handig?

Vanaf 10 december 2017 zijn er abonnementen die in drie provincies geldig zijn. Dit zijn de Oost abonnementen. Kijk op:

Welk abonnement is geldig?

Reizigers op de treinen van blauwnet kunnen reizen met kaartsoorten en abonnementen van NS en speciale Oost abonnementen. Met name voor reizigers die regelmatig tot vaak in provincie Overijssel, Flevoland en Gelderland reizen, kunnen de Oost abonnementen zeer aantrekkelijk zijn.

Reist u nu met een NS-abonnement? Deze blijft straks gewoon geldig in de treinen van Blauwnet, u hoeft hier niets voor te doen.

Bekijk het schema met de lijnen

Grote-kaart-met-het-blauwnet-in-lijnen